Публикуваме без редакция писмото на Николай Маринов от dogovorat.comСлед 9

...
Публикуваме без редакция писмото на Николай Маринов от dogovorat.comСлед 9
Коментари Харесай

Организаторите на протеста от чужбина: Медиите дискредитираха протеста, защото са на хранилка на ГЕРБ! Няма да спрем дотук

Публикуваме без редакция писмото на Николай Маринов от dogovorat.com

" След 9 години еднолично ръководство на ГЕРБ, Бойко Борисов успя да върне българите от чужбина.

За огромно съжалени тези хора не се върнаха, поради просперитет на държавата или с цел да работят тук, те се върнаха за да протестират.

Всички българи за толкоз години преход станахме очевидци единствено и само на разпад на държавността. Държавата е окупирана от една шепа хора, които разпределят порциите на доближените до тях олигарси и подмятат трохички на своите симпатизанти, с цел да им ръкопляскат.

Корупцията и безнаказаността е сковала държавата и това към този момент се приема от всички като нещо обикновено. Скандалите и парадоксите в държавата са ежедневни, само че всички медии услужливо ни втълпяват, че царува някаква непоклатимост и нещата са повече от розови.

Повечето медии дори взеха решение да заклеймят протеста на българите от чужбина и да го дискредитират, което е повече от неуместно. Но това си има своето разумно пояснение.

Медиите в България не са свободни и това е социална загадка за всички, тъй като те са подвластни от рекламодатели, близки до властта. Те също са на държавна хранилка и не може да чакаме, да бъдат коректив на ръководството, което в действителност ги храни. Медиите не задават въпроси, те са се трансформирали в представители на ръководещите, нещо като пресцентър на ГЕРБ.

Въпреки това, хората започнаха да надигат глава и с помощта на обществените мрежи съумяха да провеждат граждански протест пред Народното събрание на 16 септември 2018 година.

Организаторите на протеста оповестиха, че това е единствено подготовка за днешния протест, който ще стартира в 12:00 часа.

Протестът пред Народното събрание продължава на 17-ти септември от 12:00 часа.

Българи от всяка точка на България и света се събираме още веднъж и с по-голяма мощ пред Народното събрание в София!

Оставка, съд, промяна на системата!

Безсрочен протест до оставката на Борисов 3. Съд за всички ръководещи мафии от 1989 година до в този момент!

За какво се борим?

Национален референдум за съд.

Въпроси с национално значение за директно решение от жителите посредством народен референдум:

Искате ли Народното събрание да направи законодателни промени, откакто прегледа и реши всъщност въпроса за провеждането на обществен углавен съд (процес) за всички направили закононарушение политически лица (президенти, министър – ръководители, министри, заместител – министри, народни представители, регионални шефове и кметове), взели участие в ръководството на страната за интервала 1990 – 2018 година и конфискация на цялото им имущество, добито по незаконен метод?

Искате ли в Наказателния кодекс да се включи закононарушението „ нелегално обогатяване “ от Конвенцията за корупцията на Организация на обединените нации, която България е утвърдила?

Искате ли Народното събрание да направи законодателни промени, откакто прегледа и реши всъщност въпроса за разпределение на иззетите средства при провеждането на обществения углавен развой против политиците за опазване на здравето, обучение и пенсии?

Искате ли Народното събрание да инициира свикването на Велико национално заседание за:

Упражняване на законодателната власт от народа (всички жители с изборни права) посредством референдуми, чрез електронно гласуване;

Въвеждане на директен избор от народа на ръководителя на Върховния касационен съд, Върховния административен съд и Главния прокурор, както и членовете на Висшия правосъден съвет;

Промени в статута на ръководителя на Върховния касационен съд, Върховния административен съд и Главния прокурор във връзка с понижаване на мандата им от седем на пет години, както и споразумяване на ясно написани учредения и ред за търсене на отговорност от тях;

Правото на суверена (народа) да отзовава всеки от своите избраници – народни представители, кметове, обособени министри или целия кабинет, ръководителите на правосъдните органи и т.н.;

Създаване на Антикорупционна прокуратура отвън структурата на правосъдната система, която да реализира държавно обвиняване по избран кръг закононарушения, паралелно с Прокуратурата на Република България;

Искате ли да се гласоподава и отдалечено по електронен път посредством блокчейн система на изборите и референдумите?

Искате ли наложително да се създава народен референдум по всички въпроси от компетентността на Народното събрание, пожелан от предприемчив комитет с подписка от 100 хиляди подписа, събирани в продължение на не повече от 1 година и приемане на предложението/ята при взели участие в гласуването 2 млн. гласоподаватели, от които повече от половината дали своят вот с „ да “?

Искате ли народните представители и министър – ръководителя да подписват юридически акт с гласоподавателите, посредством който да им се търси отговорност за несъблюдение на препоръчаната от тях предизборна политическа стратегия?

Искате ли Народното събрание да направи законодателни промени откакто прегледа и реши всъщност въпроса за обвързване размера на работната заплата на народните представители с три минимални брутни работни заплати и унищожаване на всички полагащи им се спомагателни суми и привилегии по настоящето законодателство?

Искате ли управителните длъжности в държавната администрация (председатели на изпълнителни организации и комисии,директори на основни дирекции, дирекции, началници на отдели и сектори)и тези на комерсиалните сдружения с над 50 % държавно или общинско присъединяване, да се избират от чиновниците на съответното структурно звено, посредством директно и скрито гласоподаване?

Искате ли Народното събрание да направи законодателни промени за основаване на публични препоръки към възложителите на публични поръчки, концесии и ръководещите органи на оперативните стратегии за финансиране с евросредства, а капиталови планове със стойност над 100 млн. лева, в това число концесиите, да се вземат решение с референдум?

Искате ли електроразпределителните сдружения, ВиК операторите, публичният снабдител на природен газ и един мобилен оператор да станат благосъстоятелност на българските жители?

Искате ли държавата да провежда хазартните игри и приходите от тях да се разпределят целево в опазване на здравето, обучение и спорт?

Искате ли държавата да ръководи 28 данъчни склада за течни горива и да сътвори сдружение за импорт на такива от страни – производителки на нефт, най-вече на бартерна основа нефт против локална продукция?

Искате ли Народното събрание да направи законодателни промени за проверка и повреждане при открити нарушавания на концесионните контракти и приватизационните покупко-продажби, подписани в интервала 1990-2017 година?

Искате ли Народното събрание да направи законодателни промени, откакто прегледа и реши всъщност въпроса за тройно нарастване на таксите по концесионните контракти за рандеман на злато, сребро, мед и други скъпи и редки метали, наложително минимално присъединяване над 20 %  на държавата в сдруженията за рандеман, включване методиката на изчисляването им в закона за концесиите и възлагане на всички типове концесии по този закон?

Искате ли финансовите средства по Общата селскостопанска политика за интервала 2020-2027 да се разпределят при въвеждане на:

тавани по Първи дирек (директни плащания) и Втори дирек (програмата за развиване на селските региони) и

наложителни квоти единствено за млади фермери, производители на обичайни български артикули (чушки, домати, ябълки, и др.), артикули с висока добавена стойност (тоест такива за крайния потребител) и къси търговски вериги (доставки без медиатори сред производителя и потребителя).

Искате ли държавата да подсигури осведомително, правно, научно-развойно и приложно, логистично, транспортно и рекламно обслужване на всички експортно насочени производства с висока добавена стойност?

Искате ли Народното събрание да направи законодателни промени откакто прегледа и реши всъщност въпроса за обезпечаване на пари от бюджета за всички доплащания, които вършат обезпечените български жители в доболничната и болничната помощи и изцяло гратис зъболечение за деца до навършване на 16 годишна възраст и за лица над 60 годишна възраст?

WWW.DOGOVORAT.COM

Въпрос на време е гражданското общество да се разсъни и да опустоши политическата мафия, която е окупирала всичко като октопод. 

Българи, в този момент всичко е във вашите ръце. Излезте на улицата и подкрепете тези младежи! За да има България бъдеще!

Николай Маринов 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР