публикува отчетите за приходите, разходите и поетите задължения за плащане

...
публикува отчетите за приходите, разходите и поетите задължения за плащане
Коментари Харесай

Сметната палата публикува отчетите за предизборната кампания за вота на 4 април 2021 г.

публикува докладите за приходите, разноските и поетите отговорности за заплащане по отношение на за изборите за Народно заседание на 4 април 2021 година
Общо от 32 участници в изборите – 22 партии, 8 обединения и 2 инициативни комитети, докладите си са подали в период 29 участници.
Отчети са показали след периода (30 работни дни след изборния ден) една партия - Политическа партия Общество за нова България, и един предприемчив комитет - ИнК Давид Леон Леви.
Отчет не е показан от един предприемчив комитет - ИнК Пламен Владимиров Масарлиев.
Отчетите на участниците в изборите са оповестени в Единния указател по Изборния кодекс (ЕРИК). След като се влезе в регистъра, се кликва на „ 2021 “, по-късно – „ Избори за Народно заседание на 4 април 2021 година ”, „ Регистрирани участници “. При избор на даден участник се кликва на „ Данни “, по-късно – „ Финансови доклади “ и най-после на колонка „ Отчет “ (конкретният доклад е обозначен с „ кламер “ за прикачен файл).
Съгласно Изборния кодекс, при непредставяне на доклад, на лицето, което съставлява партията или инициативния комитет, или лицата, които съставляват обединението, се постанова санкция от 2000 до 10 000 лева
В сходство с условията на Изборния кодекс Сметната палата разгласява и информацията, която са дали доставчиците на медийни услуги, социологическите и рекламни организации, и организациите за реализиране на връзки с обществеността, за предоставените от тях услуги на участниците в изборите. (В раздел „ Контрол избори “, „ Отчитане на предизборната акция “, „ За снабдители на услуги “).
Сметната палата стартира одит за сходство на заявените доходи и осъществените разноски по отношение на предизборната акция на участниците в изборите за Народно заседание на 04.04.2021 година, в случаите, когато са над 1000 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР