Публиката в Ню Йорк стана свидетел на една интригуваща и

...
Публиката в Ню Йорк стана свидетел на една интригуваща и
Коментари Харесай

Хосе Рамирес изненада Имам за титлата на WBC

Публиката в Ню Йорк стана очевидец на една завладяваща и равностойна боксова среща сред двама обещаващи американци, в която Хосе Рамирес съумя да надделее над Амир Имам, с цел да резервира непобедения си връх и да напусне именитата за бойните спортове зала "Медисън Скуеър Гардън " като новия първенец на Световния боксов съвет (WBC) в супер-лека категория. Крайният резултат в съдийските карти беше 115-113, 117-111 и 120-108 в интерес на Рамирес.

Рамирес (22-0, 16 КО) съумя да надиграе и да пласира повече удари от Имам (21-2, 18 КО), който на моменти сподели гения си, само че имаше съществени проблеми с непрестанния напън на Рамирес. По сходен метод пристигна и неговата първа загуба - против Адриан Гранадос през 2015-а година.

Победата на Рамирес го подреди измежду най-хубавите боксьори в супер-лека категория, най-малкото поради статута си на международен първенец. Реалистично видяно, Рамирес има още много работа пред себе си и към момента не се е изправял против най-хубавите бойци в дивизията. Никой не може да отхвърли, че той се показва ужасно при експертите досега и разполага със жанр, който може да го трансформира в звезда.

Компютърната статистика след края на дуела сочи, че Рамирес е пласирал 282 удара от 799 опита (35%-та), което не е изключително впечатляващо, само че пък 44 % от мощните му удари (228 от 536) са намерили задачата, което си коства да бъде маркирано. Имам пък е намерил задачата в 182 от 653 опита (29%-та), а що се отнася до мощните му удари той е пласирал 108 такива от общо 372 опита (29%-та), което демонстрира, че някогашният първенец има елементи, на които би трябвало да обърне внимание.

В последните си четири дуела преди този с Имам Рамирес реализира четири триумфа посредством нокаут над боксьори като Майк Рийд (23-0), Джейк Гюричео (20-5), Исуф Кинда (18-3) и Томас Мендес (21-7). Макар и успеха над Имам да пристигна посредством съдийско решение, тя без подозрение си остава най-голямата в кариерата на Рамирес до този миг.

Загубата от Рамирес пък приключи серията от три безапелационни триумфа на Амир Имам над боксьори като Джони Гарсия (19-5), Хосе Видал Сото (26-23) и Вилфредо Акуня (16-19).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР