Публична дискусия по повод новите изисквания към касовите апарати, които

...
Публична дискусия по повод новите изисквания към касовите апарати, които
Коментари Харесай

Дискусия за новите изисквания към касовите апарати

Публична полемика във връзка новите условия към касовите апарати, които ще са в действие от края на март, ще се организира в Българската стопанска камара. Целта е да се потърси рационален излаз от създалото се напрежение по отношение на използването на наредбата за вписване и отчитане на продажбите в комерсиалните обекти посредством фискалните устройства.

С измененията, които би трябвало да влязат в действие от 1 април, от Приходната организация целят да вкарат отчитане в действително време на продажбите на артикули и услуги. Софтуерът се подменя, с цел да се регистрират търговците на всеки пет минути за всяка касова записка, а потребителите ще могат да ревизират дали касовите бележки, които получават, са действителни посредством особено приложение.

Бизнесът поддържа тези ограничения на държавното управление, само че се тормози от някои текстове и късото време, в което би трябвало да приведе активността си в сходство с условията на наредбата.

" Това дава на Националната организация по приходите достъп до цялата база данни на дадения обект. И тук към този момент не приказваме за фискализация на касов бон, а приказваме за безусловно целия бизнес на комерсиалното сдружение “, споделя Ричард Алибегов - ръководител на Асоциацията на заведенията.

Източник: bnr.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР