(ПТСР) може да има по-неблагоприятни психични последици, отколкото се смяташе

...
(ПТСР) може да има по-неблагоприятни психични последици, отколкото се смяташе
Коментари Харесай

Изследване: Посттравматичният стрес води до деменция

(ПТСР) може да има по-неблагоприятни психологични последствия, в сравнение с се смяташе до момента, като нови проучвания демонстрират, че тези с ПТСР са два пъти по-склонни да страдат от по-късно в живота си.
Изследването, озаглавено „ Посттравматично стресово разстройство като рисков фактор за деменция: последователен обзор и мета-анализ “, оповестено в „ “ и извършено от откриватели от Университетския лицей в Лондон, направи първия мета-анализ на доказателства, който свързва и риска от деменция.
 Кои са рисковите фактори при деменцията? Кои са рисковите фактори при деменцията?
Световната здравна организация /СЗО/, показа през вчерашния ден отчет с насоки за понижаване на риска от деменция, заяви BBC. Сред тях са здрав...
Изследователите анализиралирезултатите от 13 изследвания, извършени на четири континента. Използвани са данни на 1 693 678 лица, като откривателите са проучили дали диагнозата ПТСР също е довела до нараснал риск от деменция 17 години по-късно.
Екипът на колежа обединил данните от осем от оценените от тях изследвания и открил, че страдащите от ПТСР са с 61% по-висок риск от деменция по-късно. Вземайки данни от още две изследвания, които употребявали разнообразни способи, откривателите разкрили, че ПТСР удвоява риска от развиване на психологично разстройство.
Констатациите от изследването демонстрират, че лекуването на ПТСР може да понижи риска от деменция по-късно, написа БГНЕС.
Главният създател доктор Василики Оргета от Психиатричния отдел на лондонския лицей означи, че тяхното изследване акцентира доказателства за връзката на травматичните прекарвания и здравето на мозъка, изключително по какъв начин контузията в дълготраен проект влияе върху мозъка и усилва уязвимостта на човек към деменция. Оргета съобщи, че доста хора, страдащи от ПТСР, не получават лекуване.
 Как да се предпазим от деменция? Как да се предпазим от деменция?
Все повече хора страдат от деменция, само че малко от нас знаят кои са рисковите фактори и по какъв начин да се предпазим от това заболяване. Проучван...
Въпреки че остава неразбираемо по какъв начин ПТСР усилва риска от развиване на деменция, откривателите допускат, че това може да е обвързвано с повторното прекарване на контузията, която има наклонност да се повтаря.
Оргета също по този начин добави, че сега ПТСР е доста постоянно срещано измежду тези, които са били приети в болница с COVID-19. Въпреки че е нормално е недолекувано и незадоволително диагностицирано положение на психологичното здраве, то може да има негативни дълготрайни резултати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР