Птици ему окупираха малкия австралийски град Нанап в западната част

...
Птици ему окупираха малкия австралийски град Нанап в западната част
Коментари Харесай

Емута-хулигани беснеят в австралийско градче

Птици ему окупираха дребния австралийски град Нанап в западната част на страната. Те опустошават градини и паркове, крадат храна от отворени къщи и устройват шумни кавги между тях, заяви Найн Нюз.

Стадото птици, всяка от които тежи по към 40 кг, се е заселило в предградията на Нанап за дълго време. От средата на предходната година в града почнали да се появяват обособени птици ему, а през последните седмици, наподобява, цялото стадо е решило да се реалокира там.

" Не е ясно какво е довело емутата в града. Вероятно птиците просто са разбрали, че постоянно могат да намерят храна тук, изключително в този момент, когато в градините на жителите узряват плодовете. Те изяждат всички плодове, които могат да доближат ", сподели ръководителят на Общинския съвет Тони Дийн.

Населението на града възлиза единствено на 1 300 души. Половината от тях упорстват управляващите да прогонят птиците, а другата половина считат, че това „ настъпление " внася избран нюанс, който прави Нанап неповторим. В отговор на недоволствата на първите, локалните управляващи внесоха предложение за изпъждане на емутата от частни региони благодарение на мощни викове или вода от маркучи. Защитниците на птиците незабавно упрекнаха създателите на тези рекомендации в поощряване на свирепост към животните.

Властите също подредиха да се слагат предупредителни табели по пътищата. " Птиците не съставляват заплаха за хората, само че могат да причинят пътни произшествия ", изясни градският съвет целесъобразността на тази мярка.

Специалистите от отдела за отбрана на дивата природа към момента не могат да кажат какъв брой дълго ще останат тези огромни птици в града и дали въобще ще изоставен.

Птиците ему са постоянно срещани в по-голямата част от Австралия, като се изключи гъсто обитаемоте региони, горите и сухите зони. Височината на стара птица може да доближи 190 см, а тежестта на обособените птици е към 55 кг. Емуто е в положение да вдигне скорост до 50 км в час, умее да плува, има остро зрение и отличен слух. В природата продължителността на живота на тези птици варира от 10 до 20 години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР