Птичият пазар, който се организира всяка неделя от 19-и век

...
Птичият пазар, който се организира всяка неделя от 19-и век
Коментари Харесай

Закриват птичият пазар в Париж

Птичият пазар, който се провежда всяка неделя от 19-и век до катедралата " Нотр Дам " в Париж, ще бъде закрит, тъй като към този момент не дава отговор на публичните настройки, написа френският вестник Le Parisien.

Повечето парижани желаят да се възползват от бъдещото възобновяване на пазара на цветя, който всяка неделя се трансформира в пазар за птици. Именно тази процедура в този момент ще бъде прекъсната.

Пазарът на брега на река Сена е магнит за туристи и парижани с деца.

Защитници на животните обаче, поведоха акция против него и градският съвет взе решение да го закрие.

От няколко месеца, доста дейната асоциация „ Пари Анимо Зоополис “ (PAZ) оказва напън върху управата на града да забрани продажбата на пернати на пазара, тъй като тя е " остатър от едно другоо време ". Според бранителите на животни птиците не би трябвало да се смятат за стока.



„ Изборът и организирането на възпроизводството на животни за облага изцяло потъпква и незачита ползите на животните “, упорстват от PAZ.

" Пазарът е епицентър на противозаконна търговия с птици в региона на Париж, в това число и на застрашени типове ", изяснява решението на асъвета заместник-кметът Кристоф Kаждовски.

Друга причина за затварянето му е, че методът, по който се показват птиците към този момент не е допустим ".

Очаква се пазарът, открит през 1808 година, да бъде затворен, когато завърши обновяването на пазара на цветята на същото място през 2023-2025 година

Само 7 от 13-те притежатели на позволение за продажба на птици на пазара го употребяват, като множеството продават и други неща. От кметството се ангажират да им оказват помощ да се преориентират към друга активност.

Защитници на животните упорстват, че птиците не са стока и не би трябвало да бъдат продавани като обувки или чанти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР