Псориазисът е коварна болест, която мъчи много хора. Засегнатите от

...
Псориазисът е коварна болест, която мъчи много хора. Засегнатите от
Коментари Харесай

Можем сами да се излекуваме от една от най-коварните болести

Псориазисът е подла болест, която мъчи доста хора. Засегнатите от това заболяване дават купища пари и посещават редица лекари единствено и единствено да се излекуват, написа jenata.blitz.bg.

Но кожните лекари от Университетската болница в Лайпциг са открили, че избрани храни въздействат върху триумфа на лекуването на псориазиса.



Тежестта на хода на болестта се ускорява заради използването на нездравословни храни с високо наличие на наситени мазнини.

Дерматолозите са безапелационни, че има по какъв начин да се излекуваме от подлата болест и в домашни условия.

Хората с псориазис постоянно имат генетична предразположеност към болестта. Хроничното неинфекциозно заболяване на кожата, съпроводено от образуването на червеникаво-розови обриви и пилинг, може да възникне заради нарушаване на клетъчното разделяне на кожата или пък промени в активността на имунната система.

Има и външни фактори като недохранване, екология, пострадвания и стрес, които единствено изострят казуса.

Така че, наднорменото тегло също има голямо въздействие върху хода на псориазиса. Пациентите с непотребни килограми са по-склонни да изпитат тежки форми на кожното заболяване.

Според проф. Ян-Кристоф Саймън, който е един от водещите лекари в проучването, има доста информация за развиването на псориазиса и резултата от наднорменото тегло върху него, само че връзката им към момента не е потвърдена.

Затлъстяването и възпалението са взаимосвързани, само че при псориазис тялото към този момент минава в инфекциозен развой заради нарушен имунитет. Хроничното инфектиране съгласно лекарите се подтиква от адипоцитите от мастните кафези.

Дерматолозите са разкрили, че месото, саламите, пържените картофи, бързите храни, сирената, сладкишите и наситените мастни киселини усилват възпалението в организма и въздействат неподходящо на хода на псориазиса.

Ненаситените мастни киселини могат да имат удобен резултат върху болестта. Специалистите обръщат внимание на омега-3 мастната киселина. Последният защищава артериите от изхабяване и има противовъзпалителни свойства. Той участва в скумрия, сьомга, херинга.

Експертите от Лайпциг ще продължат да работят по този въпрос, с цел да покажат по какъв начин смяната на питателните привички и диета въздейства върху успеваемостта и триумфа на лекуването на псориазиса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР