ПСЖ доминира във френския футбол с шест титли в последните

...
ПСЖ доминира във френския футбол с шест титли в последните
Коментари Харесай

Футболистите на ПСЖ оглавиха списъка на най-скъпоплатените във Франция

ПСЖ господства във френския футбол с шест трофеи в последните седем сезона, а превъзходството на клуба от Париж не е единствено на терена. Вестник " Екип " разгласява листата с най-големите заплати във френския футбол, като класацията се оглавява точно от играчи на ПСЖ.

Данните на " Екип " са за месечните заплати на футболистите в Лига 1, а всички позиции в топ 10 са окупирани от играчи на ПСЖ.

Най-скъпоплатен е Неймар, като бразилецът получава 2.6 милиона евро. Именно Неймар е единственият с толкоз огромно заплащане във френския футбол и печели повече от 2 млн. месечно.

Втори е Килиан Мбапе с 1.6 млн. евро, следван от Тиаго Силва (1.3 млн.), Единсон Кавани (1.1), Маркиньос и Марко Верати, които взимат по 1 милион евро месечно.

В топ 10 са още Анхел Ди Мария (932 хиляди евро), Кейлор Навас (850 хил.), Мауро Икарди (678 хил.) и Леандро Паредес (635 хиляди). На 11-о място е още един футболист на парижани - Преснел Кимпембе, който взима 600 хиляди месечно, а едвам на 12-ата позиция е състезател от различен отбор. Това е нападателят на " Монако " Уисам Бен Йедер, който получава по 550 хиляди евро на месец.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР