Психолози от Ирландия и Швейцария изясниха как езикът на тялото

...
Психолози от Ирландия и Швейцария изясниха как езикът на тялото
Коментари Харесай

Психолози разкриха какво ни прави привлекателни

Психолози от Ирландия и Швейцария изясниха по какъв начин езикът на тялото въздейства на половото привличане, заяви Нюзру. Оказа се, че наклонът на главата играе значима роля.

Доброволците в опитите са подреждали фотоси на звезди съгласно тяхната прелест. Резултатите демонстрират, че дамите са най-секси, когато леко наклонят надолу брадичката си. При мъжете обаче брадичката би трябвало да е повдигната. Така тя основава заблуда за мощ и това се харесва повече.

Усмивката притегля единствено мъжете. Жените избират кавалери със съществено или тъжно изражение.

От предходно проучване е известно, че има директна връзка сред половата прелест и дългия анонимен пръст на мъжа. Други учени откриха, че за къс флирт дамите избират мъже с белези. По-изнежените и поддържащи се мъже дамите са склонни да възприемат като постоянни и подобаващи претенденти за брак.

Едновременно с това психолозите поучават мъжете да не бъдат доста напористи. Според тях възможностите за секс се покачват, в случай че дамата ги заприказва първа.

Не на последно място – гласът също има решаващо значение за мъжкия и женския съблазън. Доказано е, че дамите харесват мъже с невисок тембър, а представителите на мощния пол са привлечени от дами с пресипнал глас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР