Психологът на футболния ЦСКА 1948 Лилия Стефанова беше специален гост

...
Психологът на футболния ЦСКА 1948 Лилия Стефанова беше специален гост
Коментари Харесай

Психологът на ЦСКА 1948 разкрива: защо възрастта няма значение в любовта със спортистите

Психологът на футболния ЦСКА 1948 Лилия Стефанова беше специфичен посетител в предаването " Калчо фикс идея " по Max Sport 3. Тя приказва за футбол и обич по тематиката - " Защо  футболистите си падат по по-големи от тях дами? ". Специалистът в региона на логиката на психиката изясни по какъв начин възрастта се отразява на връзката, какво дават по-опитните дами на спортистите и какъв брой е значима славата в връзките. 

- Годините имат ли значение? 
- Годините могат да бъдат единствено преимущество, благосъстояние и мъдрост, която натрупваме, тъй че и да имат значение, то е безпределно позитивно.

- Какво дават по-опитните дами на мъжа в една връзка? 
- Тези дами, заради опита си, заради опцията да преживеят повече даже и връзки, имат една непоклатимост - чисто житейска такава. Те биха могли да дадат успокоение, сигурност, да основат естетика, баланс в фамилната общественост, просто да накарат мъжа да бъдат тотално в мъжката си сила.

- Колко е значимо дамата да има специалност и цели или съумелите дами плашат мъжете?
- За мен е извънредно значимо и доста проучвания го потвърждват. Даже неотдавна прочетох една книга за разликите в женския и мъжкия мозък, по какво в действителност ние вършим селективния избор на сътрудник.

- Каква е разликата сред мъжкия и женския мозък? 
- Разликите като цяло не са на органно равнище. Има пропорции в черепната кутия и така нататък Разбира се има някакви разлики в размера, само че главното е в биохимията и хормоните, които се секретират. При мъжът, несъмнено повече е тестостеронът или най-малко би следвало да бъде, в случай че е вярна хормоналната регулация, до момента в който при дамите имаме повече естроген и прогестерон. Това дава друг жанр на държание, разнообразни стандарти и ползи. Тестостеронът дава експанзия, защото чисто еволюционно мъжете какво е трябвало да вършат в древността - да вървят да ловуват, да убиват животни, да се борят, да пазят дамите и децата и по този метод да може да се продължи родът. Докато дамата е правила нещо радикално друго. Тя е отглеждала антични култури, плодове, грижила се е за децата, готвила е, поддържала е домашния уют и комфорт. Но, с цел да се случи това през днешния ден, аз персонално съм на мнение, че колкото по-интелектуално развита е една жена, колкото повече занимания и ползи има, толкоз по-стойностна става тя. Това е както съзнанието. Когато ние четем, учим се - съзнанието ни се уголемява, ние виждаме повече и знаем повече, и можем да създадем повече. Същото е и за семейство. В последна сметка една жена с опит, със занимания, с специалност, със стойности може да бъде доста по-осъзната в фамилната общественост.

- Колко е значима славата в тези връзки с футболисти? Привлича ли славата и какво въздействие има във връзките? 
- Славата е афродизиак. Когато някой е под светлините на прожекторите, постигнал е несъмнено постижения в специалността си и в заниманята си, автоматизирано той става доста издирван и доста мечтан. Доколко е хубаво е доста субективно, тъй като знаем и другата страна на монетата - в действителност какъв брой доста хора са депресирани, тревожни, оплакват се тъкмо от това, че хора от срещуположния пол ги търсят единствено поради славата. Нещата биха могли да бъдат много уравновесени, когато и двамата сътрудници са известни и със съответни достижения. По-скоро ще има дисбаланс и хармонията ще бъде нарушена, в случай че единият от тях е доста прочут, а пък другият няма такива постижения. Това може да сътвори една конкурентна среда, тъй като любовта е хубаво неюо, само че тя не постоянно е задоволителна.

- А по какъв начин стои въпросът, когато прочут Инфлуенсър има връзка с футболист? Къде са допирните точки? Инфлуенсърите имат популярност, само че не достижения в кариерите и не е ли врменна тази популярност? 
- Ние сме изправени пред прага на доста неща, които занапред ще следим като социокултурни явления, каквото е инфлуенсърството. Разбира се, че може да бъде доста кратковремена. За мен тук въпросът опира до наличието. Ако наличието се изявява единствено в елементарност на снимки… Простота имам предвид като липса на наличие, тъй като тялото е нещо, което всички имаме т.е. това не е нещо, което е неповторимо. Докато различен вид наличие би могло да бъде забавно с достижения, разнообразни открития, презентации.

- Една от огромните звезди в Серия А - Златан Ибрахимович има връзка.с 11 години по-голяма от него жена. Как се задържа една такава връзка във времето, тук към този момент разликата е много по-сериозна. Не се ли разминават в един миг с тази толкоз огромна възрастова разлика? 
- Много е релативно, тъй като календарната възраст не постоянно дава отговор на нашата интелектуална възраст и достижения. Често пъти се случва хората да бъдат на по-малка календарна възраст, само че да са надскочили по разсъдък тази възраст и противоположното. Това към този момент е подобие. Всички психолози споделят - не противоположностите се притеглят, сходствата се притеглят. Когато хората имат подобен интелектуален капацитет, сходни възгледи за живота, те ще останат дружно без значение на годините.

View this post on Instagram
A post shared by @helenasegerfp

- Съпругата на Ибрахимович споделя, че любовта при нея не е била от пръв взор. Известна става следната нейна имитация - “Когато се срещнах със Златан, тох беше на 21, а аз на 32. Имах кариера и пари, нямах потребност от гадже - футболист, който да ме устоя. ”. Колко мъчно се печели такава жена, която има всичко? 
- Трудно се печели, тъй като ние някакси променихме като цяло стандартите за връзки. Вече виждаме по какъв начин се постановат някакви напълно разнообразни материални стойности. Те обаче са доста нестабилни във времето, защото материята не може да даде духовния комфорт и успокоение. Така че, тук се печели с постояннство, поредност, отдаденост, предложение на прекарвания, а не на материя. Материята явно тя е постигнала, не е нещо, което чака някой различен да даде.

- При доста футболисти се усеща намесата на родителите, които не поддържат връзките им с по-големи дами. Как въздействат те на преценката на един футболист за неговата половинка? Не би трябвало ли преди всичко да са неговите усеща и мнение?

- Така би следвало да бъде. Аз поучавам родителите да не се намесват. Същото е и с психолозите. Ако аз застана и кажа нещо, то ще бъде субективно. Това, че за мен е правило работа, не значи, че ще свърши работа на някой различен. Затова е доста значимо да разрешаваме личността да се разпростира и да не се месим в изборите, тъй като може нещо да е за положително по наша преценка, само че за индивида то да бъде доста увреждащо. Много е неприятно ние да оценяваме и да категоризираме. Това е човешка линия типична за доста народи. Къде ли не ние виждаме разискване в пространството, в политика, в спорта, в модата. Същото става и във връзките. Просто някой взема решение, че знае по-добре от детето си и дава оценка, само че за какво това да бъде по този начин?!

View this post on Instagram
A post shared by Madalina Diana Ghenea (@officialmadalinaghenea)

- Ревността при по-зрелите дами по-рядко събитие ли е? 
- Категорично, да. Там имаме към този момент умелост и знания. Когато човек има вътрешната увереност, че е качествена и стойностна персона, той няма причина да бъде ревностен. Ревниви са хората, които са несигурни и не са си дали никаква друга стойност в живота, а разчитат единствено на някакви външни фактори.

- Защо футболистите и дами към тях са в един затворен кръг? Защо толкоз мъчно се позволяват нови хора в техния свят? 
- Чисто субективно, това е едно съсловие, като доста други класи. Когато хората са разграничени по някакво професионално занятие, те се усещат удобно с хора със същото професионално занятие. Когато виждат добре познати поведенчески модели при избора даже на патньор, те просто ги следват и не се постанова да излизат от зоната си на комфорт или нещо съществено друго да се случва. Това “улеснява ” живота през техните очи. Разбира се, за мен като психолог не е по този начин

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР