Пружината се натяга сериозно от Запад по посока на Изток

...
Пружината се натяга сериозно от Запад по посока на Изток
Коментари Харесай

Проф. Христов: Пружината се натяга от Запад на Изток, Русия е притисната до стената

Пружината се натяга съществено от Запад по посока на Изток – Русия е притискана от ден на ден в сърцето на нейните територии. Така в „ Лице в лице “ социологът проф. Иво Христов разяснява напрежението по оста САЩ-Русия поради Украйна.

По думите му в Източна Европа Вашингтон е построил буфери за сигурност в някогашните руски република, в България в това число.

„ След това бяха отнети територии, принадлежащи към Съветския съюз – в Прибалтика, беше изработен опит за отнемането на Украйна, който се случи с преврата от 2014 година (…) Русия беше притисната до стената – или трябваше да разгласи капитулация, или пружината да стартира да се разтяга в западна посока “, сподели социологът.

Според него със събитията в Беларус през предходната година е изработен опит „ да се обкръжи Русия “, само че поради крах е задействан въпросът с Украйна.

„ Украйна има една функционалност – да служи за ръгване на съветската мечка и да служи за военни съоръжения там, което може да стане по два метода – в действителност или юридически. Ако сложите ракети в Харков, полетното време до Москва е под 5 минути “, уточни той.

Относно тематиката за обединяване сред Запада и Индия, проф. Христов разяснява:

„ Съединени американски щати си търсят момче за пердах против Китай. Целта е при предстоящ спор е Китай да бъде отсечен от неговите връзки в Южнокитайско море, откъдето получава 60% от петролните си доставки “.

Според него има капацитет тази година Китай да реши Тайванския проблем.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР