Прозвучава малко нахакано, когато в средата на миналата седмица казва:

...
Прозвучава малко нахакано, когато в средата на миналата седмица казва:
Коментари Харесай

FAZ: Двама мениджъри от Харвард в опит да рестартират България

Прозвучава малко нахакано, когато в средата на предходната седмица споделя: „ Тенденцията е нагоре, имаме късмет за първо място “, до момента в който социолозите му дават резултат с осем % след партията на някогашния министър председател Бойко Борисов. Придружен от обвинявания в корупция, партията му остана на второ място. Василев и неговият другар Кирил Петков са основали партията едвам през септември,, представен от БГНЕС.

Самоувереността на Василев, обаче, не е лъжлива: в понеделник сутринта при преброени към половината гласове, новоучредената партия на Кирил Петков и Василев е много по-напред от ГЕРБ с 26 % от гласовете. Надеждите са дружно с две други новаторски партии и тази на социалистите, да бъде основано държавно управление в отчайващо бедна България, и да бъде спазено обещанието за продължение на измененията от " Продължаваме промяната ".
Асен Василев удостовери, че няма да приказват с ГЕРБ и Движение за права и свободи
Готови сме да бъдем първа политическа мощ и да носим тази отговорност. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ съпре...

Кои са, обаче, сякаш новите мощни мъже в София? И по какъв начин съумяха да вземат властта от нулата за толкоз малко време, даже и когато единствено четири от 10 българи отидоха до урните в разгара на най-тежката Ковид-криза?

Непланирана политическа кариера:

Василев и неговият другар Кирил Петков в никакъв случай не са имали за цел да бъдат наричани " Харвардското дуо ", заяви Василев преди няколко дни в телефонно изявление от централата на компанията му в София. Тя е преобразувана във краткотраен избирателен щаб. Президентът Румен Радев назначи бизнесмените за служебни министри през май тази година: Петков за стопанската система, Василев за финансите.

И двамата завоюваха публичното доверие: Петков реформира държавната банка за развиване, която даде заеми на няколко огромни, вместо на плануваните доста дребни бизнесмени. Василев, който през 2013 година едвам на 35-годишна възраст, оглавява 77 дни Министерството на стопанската система, енергетиката и туризма в разгара на енергийна рецесия.
Шпигел: Нова антикорупционна партия завоюва изненадващо изборите в България
След третите подред парламентарни избори в границите на една година застоят в България най-сетне може да бъде преодолян. Партия „ Про...

Василев и екипът му реформираха и събирането на налозите: „ Досега то се концентрираше върху дребни магазини, пекарни, фризьорски салони и така нататък Насочихме работата към огромните данъкоплатци. Събрахме спомагателни 2,5 милиарда лв. в границите на четири месеца. Това дава отговор на към 5 % от плануваните държавни разноски за 2021 година. Така имаше повече пари за опазване на здравето и нарастване на пенсиите. „ Много пенсионери към този момент не живеят под прага на бедността “, споделя Василев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР