Проява на расизъм помрачи настоящия кръг в испанския футболен шампионат.

...
Проява на расизъм помрачи настоящия кръг в испанския футболен шампионат.
Коментари Харесай

Расистки подвиквания от ултрасите на "Еспаньол" помрачиха кръга в Ла Лига

Проява на расизъм помрачи сегашния кръг в испанския футболен шампионат. Нападателят на " Атлетик " Билбао Иняки Уилямс се оплака, че е чул неприемливи подвиквания от трибуните по негов адрес по време на равенството 1:1 с " Еспаньол ".

Футболистът, който е роден в Испания, само че е с ганайски генезис, беше заменен в 69-ата минута на срещата. Наложи му се да напусне терена от най-близката страна, както гласят новите правила. Така той излезе откъм трибуната, на която нормално местата си заемат най-радикалните почитатели на " Еспаньол ".

" Тъжен съм поради равенството и за това, че бях обект на расистки обиди. Чух неща, които нито един цветнокож, въобще нито един футболист, не би трябвало да чува. Те са изцяло безсмислени. Хората би трябвало да идват на стадиона с цел да се забавляват и да поддържат тима си. В основата на този спорт е другарството, тимът. Тъжно е, тъй като такива неща не би трябвало да се случват ", съобщи след мача Уилямс.

Es muy triste que a día de hoy sigamos viviendo escenas de racismo en el fútbol. Tenemos que acabar con ello entre TODOS. Gracias por vuestro apoyo. #NOalRacismo #SayNoToRacism pic.twitter.com/3UauFEXjH4
— IÑAKI WILLIAMS (@Williaaams45) January 25, 2020

Той описа, че незабавно е алармирал капитана на своя отбор Икер Муниаин, който се е обърнал към съдията, само че до предизвестие не се е стигнало.

От " Атлетик " Билбао разгласиха известие, с което изрекоха поддръжка за своя футболист и обявиха, че няма да толерират никакви прояви на расизъм.

Todo nuestro apoyo a @Williaaams45

Ante cualquier insulto racista, tolerancia 0 #AthleticClub pic.twitter.com/P0CNCeq2at
— Athletic Club (@AthleticClub) January 25, 2020

Домакините от " Еспаньол " са безапелационни, че ще стартират съществено следствие и ще търсят виновниците.

Самият Уилямс не за първи път е жертва на расизъм в родината си. През 2016 година той беше обиждан от почитателите на " Спортиг " Хихон. Тогава срещата беше прекратена, а последователите бяха помолени да престанат с обидите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР