Провокирани от отказа от страна на Секретаря на Община Перник

...
Провокирани от отказа от страна на Секретаря на Община Перник
Коментари Харесай

Прекратиха сесията на Общинския съвет в Перник! Общината отказа да отговаря на въпросите на съветниците

Провокирани от отхвърли от страна на Секретаря на Община Перник да дава отговор на въпросите на общинските съветници, в частност този на адв. Милена Миланова, за какво общината почиства частни парцели, политическата група на ГЕРБ и сътрудниците им напуснаха съвещанието на Общинския съвет, до момента в който на него не дойде зам. - кмет или кмета на общината, които според Закона за Местното самоуправление и локалната администрация са длъжни да дават отговор на поставените въпроси. Това е казус, при който за първи път в историята на локалния законодателен орган кметът на Общината и упълномощените от него лице отхвърлиха да дават отговор на питанията на общинските съветници.

„ Напомням Ви, че ние не представляваме себе си, а жителите на община Перник. Липсата на отговор по наши питания, които касаят жителите на община Перник, е директно пренебрежение към жителите и органа, който представляваме. Липсата даже на предпочитание да се изчете отговора на община Перник е причина да се съобщи, че кметът не желае да дава отговор на питанията на жителите на община Перник “, съобщи зам. - ръководителят на Общински съвет в Перник адв. Милена Миланова.

„ Поставени сме в невиждана обстановка, в която община Перник изпраща на съвещанието на Общински съвет не кмета или акредитиран от него заместник-кмет, а секретаря на общината, чиято единствена функционалност, според ЗМСМА е да управлява общинската администрация “, акцентира ръководителят на политическата група на ГЕРБ в Общински съвет-Перник Денислав Захариев. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР