Провокативната биографична драма „Бенедета на известния нидерландски режисьор Пол Верховен

...
Провокативната биографична драма „Бенедета на известния нидерландски режисьор Пол Верховен
Коментари Харесай

„Бенедета“ на режисьора Пол Верховен открива Синелибри 2021

Провокативната биографична драма „ Бенедета " на известния нидерландски режисьор Пол Верховен ще даде старт на тазгодишното издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри, който ще се организира в интервала 2-31 октомври.Празничната гала по разкриване ще се състои на 2 октомври от 19:00 ч. в зала 1 на Националния замък на културата с приказен пърформанс, чиято символика е подчинена на цялостната идея на Синелибри 2021. Автор на концепцията е Мария Налбантова - художник и образен артист; в екипа на плана вземат участие още: Стефани Ханджийска (танц и хореография), Ивалина Иванова (анимация), Георги Атанасов (композитор). Вече е подготвена и формалната видео-шапка на фестивала, която е дело на същите прелестни актьори. Оператор и режисьор е Петър Вълчев, а заслугата за монтажа е на Невелин Вълчев. Видеото можете да гледате тук:



След зрелищния театър феновете в зала 1 ще станат очевидци на формалната българска премиера на кино лентата „ Бенедета ", дръзка и истинска акомодация на книгата „ Неприлични дейности: животът на монахиня лесбийка в ренесансова Италия " на Джудит К. Браун. Копродукция на Франция и Нидерландия, филмът на Пол Верховен идва у нас с две номинации от кинофестивала в Кан - за „ Златна палма " и за така наречен „ Queer palm ", както и с номинация за премията на публиката от кинофестивала в Сан Себастиан. Режисьорът на паметния „ Първичен инстинкт " остава правилен на инстинкта си да обърква рецензията и да скандализира необятната аудитория. Майстор на провокацията в киното, този път Верховен залага на книгата на Джудит К. Браун, която се явява най-ранен документ за интимна връзка сред дами в актуалната западна история. В облика на младата монахиня Бенедета Карлини, захласната от еротични видения, се превъплъщава надарената френска актриса Виржини Ефира, партнират й Дафне Патакиа, Ламбер Уилсън и достолепната Шарлот Рамплинг.



Седмото издание на Синелибри ще се организира сред 2-ри и 31-ви октомври под мотото „ Божествена комедия " по случай 700 години от гибелта на Данте Алигиери, „ бащата на италианския език ". Паралелно с жителите и гостите на столицата, на едни от най-бляскавите литературни акомодации, основани през последните две години, ще могат да се насладят и феновете на Пловдив (15-31 октомври), Варна (15-31 октомври), Бургас (22-31 октомври), Велико Търново (22-31 октомври), Габрово (21-25 октомври) и Стара Загора.

Между 2 и 31 октомври ви чакат голям брой кино-литературни министър председатели и трепетни срещи, онлайн и онлайн, с изтъкнати режисьори, сценаристи, писатели, артисти, светила на филмовата и литературната сцена. Съпътстващата стратегия на фестивала обгръща вълнуващи галасъбития на културите на Франция, Съединени американски щати, Испания, Португалия, Италия, Дания, Финландия, Унгария, Германия, Ирландия, Израел, подкрепени от съответните културни институти и посолства. Предстои да бъдат оповестени всички филми, включени в конкурсната стратегия, специфичните посетители на Синелибри 2021 и представителите на влиятелното интернационално жури.

Билетите за откриването на 2 октомври към този момент са в продажба на https://epaygo.bg/3374333148

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР