Провинция Хъбей, която е основна база за производство на желязо

...
Провинция Хъбей, която е основна база за производство на желязо
Коментари Харесай

Провинция Хъбей ще съкрати с 14 млн. тона производството на желязо и стомана

Провинция Хъбей, която е съществена база за произвеждане на желязо и стомана, ще редуцира индустриалния си потенциал с 14 милиона тона през тази година, заяви губернаторът Сю Цин в отчета за работата на своята администрация при откриването на годишната сесия на провинциалния парламент, предава bulgarian.cri.cn.

В региона на два града – Джандзякоу, който ще бъде хазаин на Зимната олимпиада през 2022 година, и Ланфан, който е прилежащ на столицата Пекин, производството на желязо и стомана ще бъде напълно прекратено тази година. Други старания за справяне с казуса със свръхпроизводството през 2019 година включват редуциране производството на въглища с 10 милиона тона, на цимент – с 1 милион това, на кокс – с 3 милиона тона, и на добивана от въглища електрическа енергия – с 500 000 киловата.

В отчета си губернаторът Сю Цин уточни, че през предходната година провинцията е съкратила производството нае стомана с 12,3 милиона тона, на въглища – с 14 милиона тона и на цимент – с 3,13 милиона тона. С това Хъбей освен е съдействала за осъществяване на националната тактика за първокачествен стопански напредък, само че също и за възстановяване на обстановката с въздушното замърсяване в Северен Китай, и изключително в региона на столицата Пекин.

Провинция Хъбей и още няколко региона към Пекин са огромни производители на стомана, където също има много мини и химически фабрики. Те заемат предпочитано място в напъните на страната да се оправи с тежкото замърсяване на въздуха.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР