Проверява се случай в община Разлог, при който училищен автобус,

...
Проверява се случай в община Разлог, при който училищен автобус,
Коментари Харесай

Как училищен бус преминава през жп прелез

Проверява се случай в община Разлог, при който учебен рейс, цялостен с деца, е минал жп прелез при спусната преграда и червен светофар. Проверката е почнала, откакто в обществените мрежи е публикуван видеоклип.

Малко след 7.00 часа тази заран възпитаници от помощното учебно заведение в село Горно Драглище са тръгнали с учебния рейс към дневния център за деца с увреждания в Разлог. На жп прелеза на теснолинейката край село Баня водачът е минал през релсовия път при спусната преграда и сигнализиран в алено светофар. Това се вижда доста ясно и на клипа, който е сниман от други хора, чакащи с колите си на пътя.



След като казусът стигна до институциите, виновни за образователните заведения и сигурността на децата, локалната власт в Разлог, полицията и Регионалното ръководство по обучение са почнали инспекция. Какви са били първичните пояснения на водача пред регионалния шеф на Образователното министерство Ивайло Златанов:



"Беше дал едни устни пояснения след моето позвъняване. Бариерите са били развалени, те са спуснати, а времето, в което той минава, е надалеч от времето, в което минава влака. Това му е дало съображение да се търкаля с рейса през жп прелеза ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР