Проверките показват, че България покрива всички критерии за Шенген. Нидерландия

...
Проверките показват, че България покрива всички критерии за Шенген. Нидерландия
Коментари Харесай

Гълъб Донев пред НС: Проверките показват, че България покрива всички критерии за Шенген

" Проверките демонстрират, че България покрива всички критерии за Шенген. Нидерландия не взе участие в инспекциите ". Това сподели служебният министър председател Гълъб Донев пред депутатите. Изслушването му в Народно събрание е по гледище на " Продължаваме промяната ".

Ето част от репликите в зала:

" Днес е 9 декември, интернационален ден за битката с корупцията, и вместо ГЕРБ да излязат с декларация за битката с корупцията, а те излизат за правата на индивида ", съобщи депутатът от " Продължаваме Промяната " Настимир Ананиев.

" Този път освен Нидерландия, само че и Австрия ни спря. Защо България би трябвало постоянно да е на опашката, имайки поради и свадите с границата? Корупцията е подкопала основите и на тази ограда. За нас е значимо да чуем министър-председателя, въпреки и закъсняло ", добави той.

" Първо - ще изчакаме Европейския съвет, с цел да разберем дали ще има полемика. Ще бъда въздържан по отношение на позициите на Нидерландия и Австрия. България покриваше техническите условия още 2011 година. Бяха осъществени две инспекции от Европейска комисия с присъединяване на заинтригуван страни за използването на шенгенското законодателство. От 2011 България е полагала всички старания като подхваща нужните ограничения по отношение на външни и вътрешни провокации. България е направила всичко допустимо за миграционния напън ", посочи служебният министър председател.

" Заключението на отчета, че екипът не е открил проблеми за използването на правото на Шенген. Екипът е удостоверил, че България и Румъния дават отговор в целокупност. Имаше втора инспекция. Бяха обхванати всички области за оценка по Шенген. Заключенията на специалистите бяха, че България покрива всички условия. Резултатите от тези инспекции демонстрират, че България покрива всички условия. Нидерландия реши да не взе участие в тези инспекции. Аргументите им звучат неубедително, опонират на всички страни членки ", акцентира Донев.

" Още през 2019 година Европейската комисия излезе, че България е покрила всички условия. По самодейност на България от Европейска комисия беше направена спомагателна инспекция и Европейска комисия удостовери позитивното си мнение. Европейска комисия показва геополитически, стопански претекстове и насочва апел към Съвета да вземе историческо решение. Редица промени за правосъдна промяна бяха включени в Плана за възобновяване и резистентност ", твърди още той.

" През последните седмици президентът реализира доста срещи посредством директни контакти, с цел да запознае страните. От президента бяха изпратени писма, извършени бяха персонални срещи. Отрицателните позиции на Нидерландия и Австрия останаха непроменени. На процедура се наложи да води не действителни договаряния всъщност, а разнопосочен разговор. Правителството на Нидерландия е въвело нови свои условия. Австрия и Нидерландия са подтикнати от вътрешнополитически подбуди. Това буди отчаяние. Носи разделяне в Съюза. Поражда се подозрение за двойни стандарти изключително от Нидерландия, тъй като не регистрира, че България покрива критериите. Канцлерът на Австрия се базира на дефекти на шенгенската система като цяло ", сподели още служебният министър-председател.

" Дългът ни съм граничните служители на реда, които починаха няма да го разреши. България не се е отказала от Шенген. За два месеца служебният министър на правораздаването приготви законопроект за противопоставяне на корупцията за лицата, заемащи висши длъжности, план на Закон за правосъдната власт, план за изменение на Наказателния кодекс ", приключи Гълъб Донев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР