Проверките на строителната компания Арттекс, възложени от Специализираната прокуратура и

...
Проверките на строителната компания Арттекс, възложени от Специализираната прокуратура и
Коментари Харесай

Проверките на прокуратурата и НАП не открили проблеми при Артекс

Проверките на строителната компания " Арттекс ", предоставени от Специализираната прокуратура и от КПКОНПИ на Националната организация за приходите, завършили без констатации за нарушавания. Това настояват от сдружението в информация, изпратена до медиите.

Те бяха част от следствието по абсурда " Апартаментгейт ", в който беше забъркан някогашният втори в ГЕРБ Цветан Цветанов. В четвъртък стана ясно, че прокуратурата няма да проверява Цветанов по сигнал, изпратен от сдружението " Боец ". Повод за това беше договорка на преференциална цена сред „ Артекс “ и Цветанов. В същото време някогашният зам.-председател на ГЕРБ е дал своя вот като народен представител законова корекция, от която по-късно се употребява " Артекс " при строителството на своя небостъргач " Златен век ".

" Приключиха инспекциите на " Артекс ", мотив за които бяха предизборни кавги, свързани с политици и публични лица. Институциите не откриха никакви нарушавания в активността на компанията. Детайлните инспекции бяха предоставени от Специализираната прокуратура и КНКОНПИ на НАП-София. Компанията е предоставила достъп до всички данни и документи, които проверяващите са поискали и след извънредно прецизните проверки резултатът към този момент е налице – не са открити данни за каквито и да било нарушавания ", оповестиха в петък от " Артекс ".

Информацията не беше нито доказана, нито отречена от Национална агенция за приходите. От там отхвърлиха елементи по случая, защото става въпрос за данъчно-осигурителна загадка.

" Това за следващ път удостоверява, че активността на " Артекс " е изрядна и изцяло законна. Много постоянно политическите битки въвличат в медийния въртоп нищо не подозиращи бизнеси, а това, за жалост, не оказва помощ ни минимум на свободната стопанска система и здравословната бизнес среда в България. Ние продължаваме да имаме вяра във върховенството на закона и да строим ", написа още в позицията на компанията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР