Проверки на проводимостта на речните корита и каналите в Плевен

...
Проверки на проводимостта на речните корита и каналите в Плевен
Коментари Харесай

Проверяват проводимостта на речните корита и канали в Плевен

Проверки на проводимостта на речните корита и каналите в Плевен и селата в близост са почнали експерти от локалната междуведомствена комисия. Целта е да се вземат превантивни ограничения против възможни разливи при мощни превалявания, оповестиха от общинската администрация в регионалния град.
Обект на инспекциите в Плевен са коритата на реките Тученишка и Гривишка и каналът по ул. „ Ген. Колев “. Ще бъде изработен оглед и на барите и деретата в дребните обитаеми места. Там, където бъде открита понижена проводимост на водата, ще бъдат формирани констативни протоколи и ще бъдат направени проекти за разчистване на обектите. Проверките се вършат единствено в урбанизирани територии.
В междуведомствената комисия влизат представители на Областна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението”, Басейнова дирекция, екоинспекцията, Изпълнителна организация по горите, Общината, експерти-еколози и други
Миналата седмица „ Напоителни системи “ в Плевен стартира следено изпускане на язовир „ Тотлебенов вал “ в парк „ Кайлъка “. Водоемът ще бъде източен до равнища, които ще разрешат да се извършат планувани ремонтни действия, чиято цел е да се увеличи сигурността на оборудването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР