Проверки на изпълнението на ремонтните дейности на жълтите павета около

...
Проверки на изпълнението на ремонтните дейности на жълтите павета около
Коментари Харесай

Общината за Жълто паве гейт: Глобихме изпълнителя с 2,5 млн.

Проверки на осъществяването на ремонтните действия на жълтите павета към пл. „ Александър Невски “ (Зона 4) от градския център на София се правят от декември 2022 година от Министерство на вътрешните работи, АДФИ и от ДАНС по възлагане от Европейската прокуратура. Това написа в позицията на Столична община.

По рано денем Европейската прокуратура заяви, че прави обиски в София по следствие за корупция и корист със средства на Европейски Съюз. 

" Днес по отношение на досъдебно произвеждане на Европейската прокуратура от Столична община бяха изискани заверени копия на подписаните контракти за строителни действия през 2018 година и 2022 година, разходо-оправдателни документи и строителна документи, съставяна по време на строителните действия ", пишат още от общината. Тази документите е предоставяна досега на всички институции, извършващи инспекции, като в границите на деня ще бъде дадена и на ГДБОП.

" Договорът с изпълнителя на ремонта - „ ПСТ Груп “ ЕАД беше преустановен през юли 2020 година заради нужда от смяна на плана, която води до промени в количествата и типа работи, което изисква разкриване на нова социална поръчка за избор на реализатор ", напомнят от Столична община.

При преустановяване на контракта изпълнителят „ ПСТ Груп “ ЕАД беше длъжен да върне по сметка на Столична община 2 521 548,83 лева и му беше наложена глоба за качество, според контракта. Разплатени към изпълнителя са единствено действително изпълнени и признати строително-ремонтни действия.

" Пренареждането на жълта паважна настилка в сектор от бул. „ Цар Освободител “ сред ул. „ 15 ноември “ и бул. „ Васил Левски “ се прави от „ Трейс Груп Холд “ и е на стойност 206 хиляди лева Заради неприятно осъществяване Столична община отхвърля да одобри сектора и да прави каквито и да е разплащания за него. Изпълнителят „ Трей Груп Холд “ ЕАД би трябвало да извърши за своя сметка пренареждане на жълтите павета, след утвърждение на нова технология от Националния институт за недвижимо културно завещание ", написа още в позицията.

По искане от Столична община Центъра за проучвания и планиране към Университета за архитектура, строителство и геодезия прави изпитвания на влаганите в зоната строителни материали.

Столична община спомага напълно на проверяващите и в границите на деня дава изисканата документи.
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР