Проверката за ваксинирането на общински съветници в Сандански е приключи.

...
Проверката за ваксинирането на общински съветници в Сандански е приключи.
Коментари Харесай

Шефът на болницата в Сандански не се чувства виновен за скандала с ваксините

Проверката за имунизирането на общински съветници в Сандански е завърши. Общо 24 души, които не са медицински лица, са ваксинирани в нарушаване с Националния проект за имунизиране против COVID-19 измежду тях и 4-ма общински съветници демонстрират данните, осведоми Българска национална телевизия.

Здравният министър Проф. Костадин Ангелов посочи, че в случай че болничното заведение в Сандански беше държавна, шефът ѝ щеше да е освободен още през днешния ден. Здравното заведение е благосъстоятелност на четири общини – с по 48% дял са Петрич и Сандански, а с 2% Струмяни и Кресна.
Все още не е взето решение дали ще има наказване за шефа на болничното заведение.

Д-р Илия Тонев, шеф на МБАЛ "Югозападна болница " съобщи, че все още няма информация по отношение на наличието на отчета по инспекцията. Все още не му е връчен и протокол по подобаващ ред. Той съобщи, че не се усеща отговорен.

"При първата имунизация липсваха задоволително подробни указания, не се усещам отговорен, че съм използвал всички предоставени ми от РЗИ дози с ваксина. Към момента не мога да отговоря дали ще подам оставка зависи от наличието на констативния протокол и дали са открити съществени нарушавания ", посочи доктор Тонев.

За имунизирането на щерка му той изясни, че е била добавена в последния миг към листата с концепцията да не бъдат похабени ваксини.

"Не е било прелиминарен проект, тъй като аз имам две деца. Другото ми дете не е имунизирано, очевидно че не съм бил с квалифициран проект да уредя щерка си или да прередя други нуждаещи се ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР