Проверката на Специализираната прокуратурата по сигнала на служебния вицепремиер и

...
Проверката на Специализираната прокуратурата по сигнала на служебния вицепремиер и
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата отказа производство срещу Гешев по сигнала на Бойко Рашков |

Проверката на Специализираната прокуратурата по сигнала на служебния вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков против основния прокурор Иван Гешев е завършила с отвод да се образува досъдебно произвеждане , заяви представителят на профилираното обвиняване Христо Кръстев.

От събраната информация наблюдаващият прокурор по инспекцията е открил, че не са налични данни за осъществено закононарушение от страна на Гешев. Копие от постановлението за отвод от формиране на досъдебно произвеждане е било изпратено до Бойко Рашков. До момента министърът не е реагирал.

В хода на инспекцията са били снети пояснения от магистрати към Спецпрокуратурата и чиновници на дирекция " Публична връзка " към администрацията на основния прокурор, събрани са били и съответните документи.

На 27 юли, че е изпратил сигнал против основния прокурор до Националната следствена работа, в който са поместени част от материалите, по които министърът на правораздаването Янаки Стоилов сезира Висш съдебен съвет за освобождение на Иван Гешев от поста му.

Тогава Рашков изясни, че материалите, които е изпратил, са за нелегално оповестяване на СРС-та , както и за оповестена преписка от телефони.

Минути по-късно от Национална следствена служба обявиха, че нямат пълномощия да образуват досъдебни произвеждане и препращат материалите на Рашков на Специализираната прокуратура.

Министър Рашков изясни, че в изпратения от него сигнал до Сарафов има абзац за публикуването на данни от преписка сред разнообразни лица. " Материалите са подбирани особено с главната цел да се внуши в обществото и евентуално да се употребява по този начин подредения материал, с цел да убеди органът на правосъдната власт, че избрани условия са се случили по този начин, както основният прокурор желае ", безапелационен бе Министерство на вътрешните работи министърът.

Според него специфичното нареждане на тези данни от връзката издава концепция да не служи тъкмо за задачите на правораздаването, а да се сложи в неподходяща светлина участникът . По думите му това държание е инкриминирано в закона. Той посочи три случая - записи, за които се твърди, че съдържат гласа на президента Румен Радев, записи на намиращия се в Дубай Васил Божков с политици и публицисти и чатовете сред президентския секретар Пламен Узунов и предприемача Пламен Бобоков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР