Проверката на Специализираната прокуратурата по сигнала на служебния вицепремиер и

...
Проверката на Специализираната прокуратурата по сигнала на служебния вицепремиер и
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата отказа да образува досъдебно производство срещу Гешев по сигнала на Рашков

Проверката на Специализираната прокуратурата по сигнала на служебния вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков против основния прокурор Иван Гешев е завършила, предписан е отвод от формиране на досъдебно произвеждане, заяви за Българска телеграфна агенция представителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев.

Наблюдаващият прокурор по инспекцията, на база събраната информация, е установил, че не са налични данни за осъществено закононарушение от страна на основния прокурор. Копие от постановлението за отвод от формиране на досъдебно произвеждане е било изпратено до министър Рашков, като все още не е постъпвала тъжба от негова страна във връзка отхвърли, с цел да се извърши инстанционен надзор.

В хода на инспекцията са били снети пояснения от магистрати към Спецпрокуратурата и чиновници на дирекция " Публична връзка " към администрацията на основния прокурор, събрани са били и съответните документи.

На 27 юли тази година вътрешният министър Бойко Рашков заяви пред медиите, че е изпратил сигнал против основния прокурор до Националната следствена работа, в който са поместени част от материалите, по които министърът на правораздаването Янаки Стоилов сезира Висш съдебен съвет за освобождение на Иван Гешев от поста му. Материалите в сигнала са свързани с разгласяването на данни от СРС-та и публикуването от прокуратурата
Абитуриентски мъжки костюми
на подбрани материали на преписка от чатове във връзка водени досъдебни производства. Сигналът на министъра беше препратен по подготвеност към Специализираната прокуратура.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg