Проверката на Специализираната прокуратурата по сигнала на служебния вътрешен министър

...
Проверката на Специализираната прокуратурата по сигнала на служебния вътрешен министър
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата отказа да образува производство срещу Гешев по сигнал на Рашков

Проверката на Специализираната прокуратурата по сигнала на служебния вътрешен министър Бойко Рашков против основния прокурор Иван Гешев е завършила, предписан е отвод от формиране на досъдебно произвеждане.

Това заяви представителят на Спецпрокуратурата Христо Кръстев, представен от Българска телеграфна агенция.

Наблюдаващият прокурор е установил, че не са налични данни за осъществено закононарушение от страна на основния прокурор.

Копие от постановлението за отвод от формиране на досъдебно произвеждане е било изпратено до министър Рашков, като все още не е постъпвала тъжба от негова страна във връзка отхвърли, с цел да се извърши инстанционен надзор, прецизират от обвиняването.

На 27 юли тази година Бойко Рашков заяви пред медиите, че е изпратил сигнал против основния прокурор до Националната следствена работа, в който са поместени част от материалите, по които министърът на правораздаването Янаки Стоилов сезира Висш съдебен съвет за освобождение на Иван Гешев от поста му.

Материалите в сигнала са свързани с разгласяването на данни от СРС-та и публикуването от прокуратурата на подбрани материали на преписка от чатове във връзка водени досъдебни производства.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР