Проверката на Министерството на правосъдието не е установила как избягалият

...
Проверката на Министерството на правосъдието не е установила как избягалият
Коментари Харесай

Дисциплинарни производства срещу 12 надзиратели и двама началници след бягството на Пелов и Колев

Проверката на Министерството на правораздаването не е открила по какъв начин избягалият от пандиза Владимир Пелов е получил револвер. Освен това не е ясно дали измежду работещите там има някой, който му е съдействал, съобщи бТВ. Резултатите от инспекцията след двойното бягство набелязват единствено, че има недостатъци в дейностите на надзирателите, които са били на работа в деня на случая. Започват дисциплинарни производства против 12 надзиратели и двама началници в Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията ”.

„ Съответните длъжностни лица са били наясно с високата социална заплаха, която съставляват Пелов и Колев, въпреки че двамата са били с разнообразни характерологични особености. Пелов е упорит, остроумен и доста адаптивен, като в документите за него категорично е записано, че той е в положение да упражнява „ извънреден надзор върху страстите си ”. Колев е с импулсивни и неовладяни реакции и му липсват умения за преодоляване на гнева и експанзията ”, уточни зам.-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов.

По думите му инспекцията е открила редица нарушавания по надзорно-охранителния режим от страна на длъжностни лица, най-много неизвършване на персонален обиск и претършуване на багаж.

„ Имаме някои от чиновниците, които несъмнено в обстановката са се изплашили, което в тази ситуация е обикновено с ориентирано оръжие против главата на чиновник ”, съобщи Ивайло Йорданов, шеф бранш „ Охрана и сигурност ”.

До края на дисциплинарките нито един от 14-те чиновници на пандиза няма да бъде отхвърлен от работа.

Вече е открито, че двамата бегълци са подготвяли бягството много дълго време. Няколко месеца те са следили дейностите на надзирателите и прецизно са си набелязвали минусите в тяхната работа.

В деня на бягството двамата са напуснали бранша на пандиза един час по-рано, стигнали са до двора, където са се разходили, по-късно са отишли до лавката и малко по-късно – с револвера от самото начало, са се отправили към стаята за приемане на техника.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР