Проверка за разполагането на строителна техника в района на Седемте

...
Проверка за разполагането на строителна техника в района на Седемте
Коментари Харесай

Експерти от МОСВ влязоха в офисите на НП Рила заради багерите

Проверка за разполагането на строителна техника в региона на Седемте рилски езера стартира през днешния ден министерството на околната среда и водите (МОСВ). Тя беше разпоредена на Върховната административна прокуратура.

Екип специалисти от министерството влезе в офисите на Национален парк " Рила ", след което ще посети и езерата. Проверката по искане на прокуратурата е формирана поради сниманите тежки строителни машини високо в планината. Твърди се, че строителните действия, реализирани в региона на езерото " Бъбрека ", са незаконосъобразни.

По този мотив Окръжна прокуратура-Кюстендил към този момент е упълномощила инспекция на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, за което Върховна административна прокуратура е осведомена.

" Проверката следва да откри по документи и на място кое юридическо лице извършва дейностите по плана, както и кой е разпоредил в естествения парк да се реализира строителна работа с багери. Фирмата, извършваща дейностите, имала ли е направен, координиран и утвърден план за строително-ремонтните действия в парк " Рила ", оповестиха от ВАП.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР