Проверка в Търговския регистър и Агенцията за обществени поръчки показва,

...
Проверка в Търговския регистър и Агенцията за обществени поръчки показва,
Коментари Харесай

Свързана с „Джи Пи Груп“ фирма ще поеме ремонта на трасето на трамвай №5

Проверка в Търговския указател и Агенцията за публични поръчки демонстрира, че обявата на “Джи Пи груп ”, че се отхвърля и от ремонта на трамвайното трасе на линия 5 не е напълно по този начин. Вместо планът да коства 46 млн. лева в този момент обвързвана с компанията компания може да го осъществя за 47.5 млн. лв..
Бойко Борисов разгласи предходната седмица, че е наредил Агенция " Пътна инфраструктура " да извади компанията от плановете с европейско и държавно финансиране. След тази информация “Джи Пи груп” първо напусна плана „ Железница “, а през днешния ден и план за трасето на трамвай № 5 в София.

Но дали е в действителност по този начин?

Кметът на София Йорданка Фандъкова разгласи, че евентуално за реализатор на ремонт на трамвайното трасе на линия 5 по бул. „ Цар Борис III “ на мястото на „ Джи Пи Груп “ ще бъде определен класираният на второ място. Проектът на " отказалите се " беше на стойност 46 млн. лева

На второ място в процедурата е класирано обединяването „ София инфраструктура 2018 “, излиза наяве от инспекция на Студиа Трансмедиа. Според информация в Агенцията за публични поръчки излиза наяве, че в обединяването влизат испанската компания „ Марко Обра аудитория “ и „ Интегрирани строителни системи “. Офертата на обединяването е за 47.5 млн. лв. или с 1.4 млн. лв. повече от класирания преди всичко.

Търсенето на информация продължава и в Търговския указател, от където излиза наяве, че „ Интегрирани строителни системи “, обаче също е обвързвана с „ Джи Пи Груп “. Данни от регистъра демонстрират, че шеф и притежател на компанията е Владимир Пилчев. Той взе участие в ръководството на още няколко сдружения. Сред тях е „ Пи Ай “. Адресът на регистрация на това сдружение съответствува с този на „ Джи Пи груп “, а имейлът за преписка пък е [email protected].

В компанията „ Агрохолд инвест “, записана на Черни връх No 59А, където се намира и регистрацията на „ Джи Пи груп “, Владимир Пилчев е съучастник с Владимир Владимиров – Житенски. Той пък е представител на самата „ Джи Пи груп “, разкрива още Студиа Трансмедиа.

В известието си до медиите в края на предходната седмица „ Джи Пи Груп “, декларира, че се отхвърля от подписване на контракт за осъществяване на строителството на тунел " Железница " и предизвести за санкции. „ За тунел „ Железница “ върви процедура и тя не е завършила. Има определен реализатор и има обжалване в Комисията за защита на конкуренцията. След оповестяването на отхвърли за подписване на контракт на „ Джи Пи Груп “, се удължава процедурата за избор на изпълнител”, разгласи министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова след отхвърли на компанията. Кой ще извършва този план досега не е ясно.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР