Проверка на националната полиция установи финансови щети за държавата при

...
Проверка на националната полиция установи финансови щети за държавата при
Коментари Харесай

С 250 хиляди лева е ощетена държавата при ремонта на дигата на река Места

Проверка на националната полиция откри финансови вреди за страната при ремонта на дигата на река Места - това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
От ведомството осведомят, че е направена инспекция за незабавния ремонт на авариралите насипи на река Места край село Борово в община Гоце Делчев. В сигнала, подаден от министъра на земеделието при започване на тази година, е посочено, че през декември предходната година са открити нарушавания на целостта на уреди за предотвратяване от нездравословното влияние на водите на р. Места.
Оказва се също, че дясната дига на река Места, покрай село Борово, не е била въведена в употреба. На това място е бил юридически ремонт по неотложност, като е направен план и е формиран констативен акт. Платено е на изпълнителя на обекта, само че следващи дейности по правене на финален отчет от сдружението, упражняващо строителен контрол, не са подхванати, в резултат на което не е формиран и протокол. По тази причина от земеделското министерство не съумяват да изпълнят отчетните си отговорности пред Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет за получените от страната средства в размер на 250 хиляди лв., осведомят още от Министерство на вътрешните работи.
След осъществена от Икономическата полиция инспекция е открито, че са налице пропуски, в резултат на които министерството на земеделието не е съумяло да извърши отчетните си отговорности. Служителите на Министерството на земеделието, храните и горите е трябвало да набират по време на осъществяването документите, нужни за окомплектоване на Окончателния отчет, и след това обектът да бъде въведен в употреба.
Предстои материалите по случая да бъдат изпратени на Софийската градска прокуратура с мнение за формиране на досъдебно произвеждане против длъжностни лица от Министерството на земеделието за това, че през 2016 година не са изпълнили отговорностите си да набират нужните документи за въвеждане в употреба на поправените насипи на река Места, с което ведомството не съумяло да извърши отчетните си отговорности пред Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет за получените от страната четвърт милион лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР