Проверка на Министерство на правосъдието за последните 4 годиниСезират финансовата

...
Проверка на Министерство на правосъдието за последните 4 годиниСезират финансовата
Коментари Харесай

Девет изнасилвания в затвори и арести

Проверка на Министерство на правораздаването за последните 4 години
Сезират финансовата ревизия за 4 поръчки

По два от случаите на полово безчинство към този момент има присъди

Девет изнасилвания е имало в пандизите за интервала от януари 2017 година до май 2021 година Това демонстрира завършилата инспекция на Министерство на правораздаването след сигнали за полови издевателства в местата за отнемане от независимост, заяви през днешния ден зам.-министърът на правораздаването Мария Павлова. Ревизията в пандизите стартира, откакто зърнарят Светослав Илчовски разгласи, че пред парламентарната комисия за проверка на властта, че е гледал клип по какъв начин изнасилват прочут предприемач в килията, с цел да го изнудват за пари.

Проверката от началото на 2017 година открила, че всичките девет случая са докладвани в прокуратурата и по 6 от тях има формирани досъдебни производства. Два пък са завършили с неоправдателни присъди.

От Министерство на правораздаването оповестиха и, че ще сезират Агенцията за държавна финансова ревизия за 4 публични поръчки за пандизите и за Фонд “Затворно дело”. Става дума за поръчки за доставки на униформено зимно и лятно облекло, за употребяваните препарати по отношение на COVID-мерките в пандизите, за обезпаразитяването от дървеници, хлебарки и гризачи, за доставка на 8 профилирани автомобилa за Главна дирекция “Охрана”, както и за доставки на храни и питиета за лавките и бюфетите в пандизите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР