Проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) в община

...
Проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) в община
Коментари Харесай

АДФИ установи вреди за над 2,5 млн. лв. в община Долна Митрополия  

Проверка на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) в община Долна Митрополия откри 42 законови нарушавания и вреди на обща стойност 2 552 822 лв..
Инспекциите са били съсредоточени главно по законосъобразността и документалната аргументираност на осъществените разноски в осъществяване на плана " Интегриран воден цикъл Плевен-Долна Митрополия ", финансиран по Оперативна програма " Околна среда " в двата интервала: 2007-2013 и 2014-2020 година.  
Проверявано е до каква степен законно и писмено обосновано е предоставена обществена общинска благосъстоятелност за стопанисване и създаване на складова техническа база в землището на община Долна Митрополия на сдружението реализатор по същия план в интервала от началото на януари 2014-та до края на март 201-та година. А също по този начин осъществените разноски за възнаграждения, изплатени на експерт за оценки на недвижими парцели от началото на 2014-та до март 2019-та година.

Другата инспекция е за правомерност при възлагане през 2018 година на социална поръчка посредством събиране на предложения с публикация. Предметът ѝ е " Възлагане на публичен транспорт на пасажери по две автобусни линии от регионалната транспортна скица от квотата на Община Долна Митрополия ", а инспекцията е била за да се откри дали е спазена нормативната уредба в региона на публичните поръчки, осъществяването на подписания контракт и заплащанията по него.
Две от нарушаванията са свързани със Закона за общинската благосъстоятелност, три – с Наредбата за реда и изискванията за осъществяване на обществени търгове и обществено оповестени състезания.
Законът за публичните поръчки е бил нарушен 28 пъти, а правилникът за неговото използване – 9 пъти. Касае се за тествани общо 11 публични поръчки на обща стойност 56,6 млн. лв..
Проверените контракти – за публични поръчки, за даване на обществена общинска благосъстоятелност, за възнаграждения и други, са общо 82 на брой на стойност 56,9 млн. лв..
За да обясни аргументите, интервалите и следствията от констатациите на АДФИ, Actualno.com изпрати заявление за достъп до социална информация. Искането е да ни бъде предоставено копие от отчета на Агенцията, с чиито резултати ще ви срещнем в допълнение.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР