Проведено в Израел проучване показва, че ваксината срещу Covid-19 на

...
Проведено в Израел проучване показва, че ваксината срещу Covid-19 на
Коментари Харесай

Проучване в Израел: Ваксината на Pfizer е много ефективна срещу варианта Делта при юноши

Проведено в Израел изследване демонстрира, че имунизацията против Covid-19 на Pfizer/BioNTech е доста ефикасна за попречване на зараза и симптоматично заболяване от разновидността Делта при деца на възраст сред 12 и 18 години, оповестява Ройтерс.

Констатациите, оповестени в здравното издание New England Journal of Medicine, евентуално ще дадат спомагателна убеденост, че имунизацията е ефикасна против мощно заразния вид на ковид измежду по-младите хора, като резултати от изследване идват в миг, когато лекарствените регулатори в Съединени американски щати обмислят разрешаването на тази ваксина при по-малки деца на възраст 5 и повече години.

Проучването в Израел открива, че прогнозната успеваемост на имунизацията против документирана зараза с Covid-19 при подрастващите е 90% и 93% против знаменателен Covid-19 седем до 21 дни след слагане на втората доза.

Израелската държавна здравна организация " Клалит " и откриватели от Харвардския университет изследваха данни от 94 354 получатели на имунизацията на Pfizer на възраст от 12 до 18 години, които бяха съпоставени с еднакъв брой неимунизирани юноши от същата възрастова група.

Изследването е извършено сред юни и септември, когато разновидността Делта към този момент беше главен вариант на ковид в Израел.

От " Клалит " обявиха, че изследването е една от най-големите рецензирани оценки измежду тази възрастова група по отношение на успеваемостта на имунизацията против Делта разновидността.

По-рано тази седмица разбор, оповестен от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати (CDC), сподели, че имунизацията на Pfizer/BioNTech е 93% ефикасна за попречване на хоспитализация измежду подрастващите на възраст от 12 до 18 години.

Ваксината на Pfizer/BioNTech е позволена за деца на 12 -годишна възраст и фирмите търсят в допълнение утвърждение от Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) за приложимост ѝ при деца на и над петгодишна възраст.

Очаква се групата от съветници на FDA да реши данните за дребните деца по-късно този месец.

Агенция Ройтерс отбелязва, че в Англия разпространяването на Covid-19 измежду децата способства за повишаване на случаите на Covid-19 и провокира безпокойствие измежду някои учени, че имунизацията се популяризира прекомерно постепенно в учебните заведения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР