Проведено е извънредно общо събрание на акционерите на Многопрофилната болница

...
Проведено е извънредно общо събрание на акционерите на Многопрофилната болница
Коментари Харесай

Избраха нов Съвет на директорите на МБАЛ Света Петка във Видин

Проведено е изключително общо заседание на акционерите на Многопрофилната болница за интензивно лекуване "Света Петка " във Видин, на което е определен нов Съвет на шефовете. Негов ръководител е юрист Кирил Груев. Изборът се е наложил поради промени в законодателството, както и поради изтеклия към този момент тригодишен мандат на предходното управление, сподели юрист Груев.
"От предходната година има Закон за обществените предприятия и устав за използването му, който урежда управителните и управнически органи и контролни органи на акционерните сдружения с държавни участия, каквото е лечебното заведение в нашия град МБАЛ "Света Петка ", а въпреки това пък тригодишният мандат на остарелия Съвет на шефовете беше изминал и по този начин или другояче трябваше да се организира ново общо заседание. Разликата е в това, че който работи по трудово правно отношение в съответното сдружение не може да бъде и член на Съвета на шефовете му ", добави юрист Груев.
Законът за обществените предприятия разпорежда външният член на Съвета на шефовете да е ръководител, посочи Кирил Груев. Заместник-председател е Иван Господинов, представител на Министерството на здравеопазването, който до в този момент е бил ръководител. Изпълнителен шеф продължава да е досегашният началник на лечебното заведение доктор Ивета Найденова. Тримата са минали през конкурс. За тях през днешния ден е гласувано единомислещо. В управлението към този момент не е доктор Борислав Милчев, който е доктор в многопрофилната болница.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР