Проведени научни изследвания и клинична практика показват, че сред преболедувалите

...
Проведени научни изследвания и клинична практика показват, че сред преболедувалите
Коментари Харесай

Израелски имунолог е убеден, че няма да има масово повторно заразяване с коронавируса

Проведени научни проучвания и клинична процедура демонстрират, че измежду преболедувалите и имунизираните опцията за повторна зараза с COVID-19 е извънредно ниска и с течение на времето вирусът ще отслабне и заболяването ще протича доста по-леко. Това съобщи израелският имунолог Якоб Беркун пред РИА Новости.
" Тъй като следим зараза с дълготрайност една година, има положителни научни доказателства, че по принцип имунитетът продължава най-малко към година. Лабораторни изследвания, оповестени неотдавна, тестваха 8 съставния елемент на имунния отговор и демонстрираха, че 7 от тях не престават приблизително 8 месеца след инфекцията. Нашият имунитет е много дълъг и резистентен най-малко 8 месеца, а при някои и година ", сподели Беркун.
 СЗО: Има данни за повторна болест с ковид при съществуването на антитела СЗО: Има данни за повторна болест с ковид при съществуването на антитела
Световната здравна организация разполага с данни за повторни инфекции с нови варианти на SARS-CoV-2, макар съществуването на антитела против...
" Натрупаният опит в работата с ковид разрешава да се твърди, че процентът на реинфекция измежду прекаралите заболяването и имунизираните на процедура не понижава с времето и е някъде към 0,01% ", съобщи Беркун. Това умозаключение е направено, по-специално, от откриватели, които са изучавали опита на Катар - страна с малко население и висок % на инфектирани през първите талази на пандемията.
Такъв постоянен и дългогодишен имунитет разреши на учените от Атланта (САЩ) да изградят епидемиологичен модел, въз основа на който може да се заключи, че с течение на времето COVID-19 ще се държи по същия метод, както другите коронавируси - като елементарна простуда. Резултатите от са оповестени в сп. " Science ", с уточнението, че COVID-19 ще се демонстрира като развиване на болест сходно на настоящето единствено при по-малки деца и бебета, тъй като те няма да се сблъсквали още с инфекцията - при възрастните към този момент тежкото протичане, познато от в този момент, ще отстъпва непрекъснато, когато се стигне до ендемичната фаза на болестта.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР