Проведени изследвания доказват, че мозъчната активност на жените по време

...
Проведени изследвания доказват, че мозъчната активност на жените по време
Коментари Харесай

Учените доказаха, че мозъкът на жената не се изключва по време на секс

Проведени проучвания потвърждават, че мозъчната интензивност на дамите по време на възбуденост е по-висока от тази на мъжете. Експертите от Университета МакГил в Монреал  са употребявали функционална магнитно-резонансна томография, с цел да открият разликите сред дамите и мъжете по време на полова възбуденост. Разликата в невронната обработка на образните тласъци, свързани с възбудата, са потвърдили, че интензивността на мозъка на дамите и мъжете има цяла редица разлики.

При това учените са удостоверили, че сапиосексуалността – възбудата, обвързвана с високите интелектуални качества, може да провокира най-силна възбуденост както у мъжете, по този начин и у дамите. Статистиката на канадските медици е следната: на всеки 10 души се пада най-малко по един сапиосексуал.

Учените обаче не са дали никакви достоверни данни за качествата на дамите да извършват комплицирани задания по време на опита – данните, получени посредством ЯМР, единствено са записали интензивност на мозъка при дамите при показ на еротични клипове. Свързано ли е активизирането на обособените сектори на мозъка със способността за рационална работа в режим на многозадачност, медиците не споделят.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР