Проведе се Втори обществен разговор Щастието на нацията. В рамките

...
Проведе се Втори обществен разговор Щастието на нацията. В рамките
Коментари Харесай

Българите са почти щастливи, според Индекс на щастието в България за 2019 г.

Проведе се Втори публичен диалог " Щастието на нацията ". В рамките на форума бяха показани резултатите от националното проучване " Индекс на щастието в България " - самодейност на списание " Мениджър ".

Обобщеният Индекс за благополучие за България все още на проучването е 56.6 точки от оптимално вероятни 100 (полюсът на цялостното щастие). 5% от хората в България са изцяло щастливи, 21% са щастливи, 45% се самоопределят като " съвсем " щастливи, а 29% са в една или друга степен нещастни.

С напредването на възрастта нивото на Индекса на благополучие се движи надолу, като има два внезапни спада - за хората на възраст след 30 години и при над 70 годишните. Препотвърждава се записаната през 2018 година взаимозависимост - най-високи самостоятелни нива на Индекса да имат членовете на пълноценни 3- и 4-членни фамилии, а най-ниски стойности - в едночленните.

След представянето на Индекса и разбора на резултатите, изработен от социолога Живко Георгиев, събитието продължи с полемики, проведени в три панела. Възможността за работа и опцията за обучение са факторите, които най-вече се правят оценка и от жителите на София, показа Любо Георгиев, началник екип на " Визия за София ", участник в полемиката на тематика " Уредена градска среда и по какъв начин тя въздейства на благосъстоянието на хората ". Разговорът стартира с показване на опита, който има община Виена в това да дава на своите поданици условия на живот оценени като най-хубави в Европа за 10 поредна година.

" Ние се усещаме добре, пълноценни и осъществени, когато сме част от общественост ", разяснява Харалан Александров, обществен антрополог при започване на втория панел, на тематика " Изграждането на общности като метод за противопоставяне на отчуждението сред хората ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР