Провалът на ваксинация в Европейския съюз през първото тримесечие на

...
Провалът на ваксинация в Европейския съюз през първото тримесечие на
Коментари Харесай

Провалът на ваксинацията може да доведе до загуби от €100 милиарда

Провалът на имунизация в Европейския съюз през първото тримесечие на 2021 година заплашва да нанесе загуби от порядъка на 100 милиарда евро вложения и слага под въпрос втори туристически сезон поред, оповестява Bloomberg, съобщи организация " Фокус ".

Неуспешната имунизация в Европейски Съюз е притеснителна за най-големите вложители в света, които виждат бавния ритъм на обновяване на бизнеса (услугите и туризмът в множеството страни от Европейски Съюз остават значително затворени заради карантинните мерки) заплашва да подкопае възобновяването на икономическия напредък, показва организацията. Забавянето на започването на бизнес с един или два месеца заплашва стопанската система на Европейски Съюз със загуба от 50 до 100 милиарда евро пропуснати облаги, отбелязва Bloomberg.

Европейските капиталови фондове регистрират приключване на капитал в продължение на три седмици подред, до момента в който Bank of America и BlackRock Investment предизвестяват, че продължаващото повишаване на честотата на ковид в Европа може да наруши дълготрайните тактики на вложителите. Европейски Съюз, който сега е употребявал 8 дози ваксина на 100 от популацията си, изостава доста от Съединени американски щати (33 дози) и Англия (25 дози) във връзка с равнищата на имунизацията. Агенцията показва като аргументи за това политическо разделяне, спиране на доставките, бюрократични закъснения и публично съмнение.

Агенцията има вяра, че Европейски Съюз има късмет да имунизира 75% от пълнолетното си население до края на лятото, което е в сходство с последната версия на тактиката на Европейската комисия за имунизиране, само че може да е прекомерно късно, защото би означавало загуба на сериозните летни месеци. В резултат на това Европейски Съюз може да загуби втори следващ туристически сезон. Според Европейската комисия през първото тримесечие 27 страни от Европейски Съюз чакат да получат по контракти за предварителна поръчка на ваксини, подписани в Брюксел, единствено към една трета от прогнозния брой дози - 106 милиона. Европейската комисия чака, че доставките ще се стабилизират и ще доближат прогнозното равнище от 300 милиона дози през второто тримесечие, до момента в който през третото тримесечие Европейска комисия се надява, че Европейски Съюз ще получи към 900 милиона дози, което ще бъде допустимо, в случай че новите западни ваксини бъдат въведени на пазара на Европейски Съюз, по-специално от Johnson & Johnson, с която Европейската комисия също подписа контракт за предварителна поръчка предходната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР