Проучванията показват, че средностатистическата майка или татко публикуват почти 300

...
Проучванията показват, че средностатистическата майка или татко публикуват почти 300
Коментари Харесай

Защо публикуването на снимки на децата в социалните мрежи може да бъде опасно

Проучванията демонстрират, че средностатистическата майка или баща разгласяват съвсем 300 фотоси на детето си всяка година. Броят на фотосите на децата се усилва всяка година. Документирането и публикуването на всеки скъп миг от живота на нашите деца е наклонност, следвана от хиляди родители, само че тя не е толкоз безобидна, колкото наподобява.

Ето за какво шерването на фотосите на децата ви в обществените мрежи може да бъде рисково и ето какво би трябвало да знаете:

1. Разкривате местоположението на детето си и тази информация може да се употребява от нарушители

Дори и да не назовете мястото, където е била основана фотографията, има редица идентифициращи функционалности, които могат да се появят на фотосите на детето ви. Тези характерности включват имена и номера на къщи или имена на магазини на назад във времето и доста други неща, които могат да издадат къде се намира детето. Така че, просто като видят фотосите на детето, нарушителите могат да разпознават местата, на които детето ви върви най-често, и даже да разпознаят детето в двора на учебното заведение, съгласно предметите, които носи.

 Защо публикуването на фотоси на децата в обществените мрежи може да бъде рисково Instagram

2. Споделянето на персонални данни усилва риска от онлайн измами

Специалистите от банката са сигурни, че шерването на детски фотоси, съдържащи персонални данни, може да изложи на риск бъдещата им финансова сигурност. Докато разгласяват десетки фотоси от детството, родителите могат несъзнателно да разкрият имената и датите на раждане на децата си, домашни адреси, места на раждане, имена на домашни любимци, спортни тимове, които техните деца харесват и така нататък
Всички тези данни могат по-късно да бъдат употребявани от нарушители за лъжливи заеми, транзакции с кредитни карти или измами с онлайн извършване на покупки. Специалистите по сигурността приканват родителите да ревизират настройките си за дискретност в интернет и да се уверят, че знаят каква информация се демонстрира в това обществено пространство.

3. Публикациите в обществените мрежи за децата ви могат да привлекат рискови хора

Едно от най-лошите неща за фотосите, които споделяте в обществените медии е, че те могат елементарно да бъдат откраднати. Има доста уеб страници със смущаващо наличие, които нелегално употребяват фотосите на деца, които в миналото са били оповестени в профилите на родителите им. Освен това има нечестни консуматори на обществените медии, които крадат детски фотоси и ги разгласяват като фотоси на личните си деца.

4. Информацията, която споделяте може да повлияе на живота на децата ви, като станат възрастни

Някои родители в никакъв случай не мислят за това, само че фотосите и посланията, които разгласяват през днешния ден, могат да компрометират децата в бъдеще. Когато порасне, детето ви може да пожелае да работи за огромна интернационална компания, да се кандидатира за социална работа или да поеме друга социална активност и в никакъв случай няма да желае кариерата му да бъде изложена на риск, поради детски фотоси. Не забравяйте, че даже изтритите фотоси могат да бъдат разкрити благодарение на избрани логаритми. Имайки това поради, внимавайте за информацията, която публикувате за децата си.

 Защо публикуването на фотоси на децата в обществените мрежи може да бъде рисково Instagram

5. Постовете, на които участва вашето дете, могат да станат причина за тормоз

След като споделите част от живота си в обществените медии, вие към този момент не контролирате това. Това, което не можете да контролирате, е методът, по който други хора реагират на изявления за вашите деца. В един момент, безобидната фамилна смешка може да се трансформира в причина за обиди и мнения, което елементарно може да премине от интернет към действителния живот.

6. Има огромен късмет децата ви да не се радват, че животът им е изложен на показ

И най-после, само че не на последно място са етичните въпроси. Просто се запитайте по какъв начин бихте се почувствали, в случай че майка ви или татко ви покажат албума с вашите детски фотоси на непознати на улицата? В Австрия има правосъдно дело за млада жена, която съди родителите си, с цел да ги принуди да отстранен фотосите от детството й, които са качили във Фейсбук.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР