Проучвания на общественото мнение показаха изключително негативна промяна в общественото

...
Проучвания на общественото мнение показаха изключително негативна промяна в общественото
Коментари Харесай

Само 46% от българите и 40% от словаците вярват в атаката на Русия срещу Украйна

Проучвания на публичното мнение демонстрираха извънредно отрицателна смяна в публичното мнение на някои европейски общества за това кой е отговорен за войната в Украйна , написа " Еврпейска истина ".

поръча представително социологическо изследване в осем страни от Централна и Източна Европа и съпостави резултатите му с сходно изследване, извършено преди година през втората половина на пролетта на 2022 година Проучването включва Полша, Литва, Латвия, Чехия, Румъния, Унгария, България и Словакия .

През годината делът на тези, които са съгласни , че Русия е съществена виновна за офанзивата против Украйна , се увеличав а или остава съвсем неизменен в множеството от изследваните страни.

Миналата година имаше единствено една страна, в която по-малко от половината жители подкрепяха това мнение - Унгария (48%). Днес унгарското общество доста промени мнението си, като повече от половината унгарци имат вяра в безпочвената офанзива на Русия - 54% .

Резултатите на други две страни, Словакия и България, обаче бяха пагубни .

В България вярата във виновността на Русия за офанзивата против Украйна спадна от 50% на 46% , до момента в който в Словакия динамичността е още по-плашеща - тази цифра падна от 51% на 40%, най-ниската измежду изследваните страни.

Словашкият президент изрази и по-рано безпокойствие от повишаването на проруските настроения в страната му.

Словашките разследващи служби неотдавна разкриха опита на Русия да фалшифицира идните парламентарни избори, планувани за септември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР