Проучвани са метаболизма, нивата на възпалителни процеси в тялото, функцията

...
Проучвани са метаболизма, нивата на възпалителни процеси в тялото, функцията
Коментари Харесай

Поколението днес остарява по-бавно от предходното

Проучвани са метаболизма, равнищата на възпалителни процеси в тялото, функционалността на другите органи, кръвното налягане и потенциала на дишането, заяви Science Alert.

“Това е първия път, когато се откриват научно подкрепени доказателства за “отложено” остаряване, в тази ситуация измежду американското население”, споделя водещият създател на проучването, Айлийн Криминс от университета в Южна Калифорния.

Данните сочат, че биологичното стареене, т.е. износването на клетките в тялото ни, в някои случаи се забавя. Изследването откри още, че биологичната възраст е по-ниска за последните интервали във всички възрастови групи, само че разликата варира според от възрастта и пола. Учените смятат, че измененията в отношението ни към тютюнопушенето, затлъстяването и използването на лекарства са частично повода за забавянето на стареенето.

Мъжете на възраст сред 60 и 79 години са посочили най-хубави резултати, като междинната биологична възраст при тях е спаднала с повече от 4 години сред 1990 и 2000-та години. Това е доказателство,че мъжете в тази възрастова група през днешния ден са биологично по-здравословни спрямо мъжете в същата възрастова група преди десетилетие.

Изследователите акцентират, че би трябвало да се положат старания за опазване на сходен тип усъвършенствания във всички възрастови групи, без значение от пола. Биологичното стареене е значимо за обществото като цяло, тъй като то значи, че популацията живее по-дълго, преди да се появи по-висок риск от съществени болести и увреждания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР