Проучване за най-популярните фрази на прехода представии агенция Галъп Интернешънъл.

...
Проучване за най-популярните фрази на прехода представии агенция Галъп Интернешънъл.
Коментари Харесай

Съсипаха я тази държава е сред най-популярните фрази на прехода

Проучване за най-популярните изречения на прехода представии организация " Галъп Интернешънъл ". За близо три четвърти от българите това е изявлението " Съсипаха я тази страна ". Оказва се, че огромна част от сънародниците ни ги споделят, без значение дали става дума за щампа по инерция или пък за истина.
Почти всички са уверени, че в България има мафия. Единственото по-сигурно от това е единствено, че преди за разлика от в този момент доматите са били същински. С носталгия за това си спомнят 84% от интервюираните.
Повече от 70% от българите пък са на мнение, че преходът у нас в действителност не е приключил, а 42% споделят клишето " Никога няма да се оправим ".
75 на 100 са съгласи и постоянно чуваното самообвинение " манталитетът у нас е неприятен ", а 54% считат, че " всички са маскари " или че демокрацията ни е лишила доста.
45% от българите припознават и изказванието " При Живков е било по-добре ". Има и 32%, които пък споделят мнението, че " Държавна сигурност е отговорна ". " Костов е отговорен " - с тази фраза са съгласни 49% от интервюираните.
Несъгласни с въпроси от вида " Съсипаха я тази страна ", " Всички са маскари ", " При Живков беше по-добре " са най-много последователите на ръководещите. Привържениците на Българска социалистическа партия пък са на противоположното мнение и демонстрират забележима носталгия към времето на Живков, разясняват от " Гълъп интернешънъл ".
Хората от Българска социалистическа партия са по-убедени в известната от обществените мрежи фраза " Костов е отговорен ", до момента в който при ГЕРБ има много съществено съмнение.
По някои въпроси обаче всички реагират единно. Такова е убеждението, че преди храната е била по-добра.
По отношение на разликата в поколенията се регистрира, че младите са и най-оптимистично настроените - те отчетливо не се съгласяват, че " Никога няма да се оправим ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР