Проучване, ръководено от университета Дърам, хвърли малко светлина върху това

...
Проучване, ръководено от университета Дърам, хвърли малко светлина върху това
Коментари Харесай

Ето защо някои хора „чуват мъртвите“

Проучване, ръководено от университета Дърам, хвърли малко светлина върху това за какво някои възприемат спиритически вярвания и се включват в практиката да „ чуват мъртвите “.

Според проучването, оповестено в списанието „ Психично здраве, вяра и просвета “, спиритичните медиуми може да са по-склонни към потапяне на умствени действия и необикновени слухови прекарвания при започване на живота. Проучването откри, че за медиуми те, които „ чуват “ духове, се споделя, че изпитват ясновидска връзка, а не ясновидска („ виждаща “) или ясновидска („ чувствена “ или „ усещаща “) връзка.

Изследователите организираха изследване на 65 медиуми.

Те разкрили, че тези спиритисти имат податливост към асимилиране - линия, обвързвана с потапяне в умствени или мислени действия или опит на изменени положения на съзнанието.

Спиритизмът е религиозно придвижване, учредено на концепцията, че човешките души не престават да съществуват и след гибелта и поддържат връзка с живите посредством медиум. Интересът към спиритизма се усилва във Англия с няколко организации, които поддържат, образоват и оферират услугите на практикуващи медиуми. Един от най-големите, SNU, твърди, че обслужва минимум 11 000 членове посредством своя лицей за образование.

Чрез своето изследване откривателите събраха подробни описания на метода, по който медиуми те изпитват духовни „ гласове “ и съпоставиха равнищата на асимилиране, податливост към халюцинации, аспекти на идентичността и вярата в паранормалното.

Те откриха, че 44,6% от участниците в спиритизма оповестяват, че са чували всекидневно гласовете на умрелия.

Голямо болшинство (79 на сто) споделят, че опитът от слуховата духовна връзка е част от всекидневието им, което се случва както когато са сами, по този начин и когато работят като медиум или посещават спиритическа черква.

Въпреки че духовете се чуват най-вече в главата (65,1%), 31,7% от участниците в спиритизма споделят, че усещат духовни гласове, идващи както от вътрешната страна, по този начин и извън.

Спиритистите са по-малко склонни да се интересуват от това, което другите мислят за тях, в сравнение с хората като цяло, и те също по този начин правят оценка по-високо за податливост към необикновени слухови прекарвания, сходни на халюцинации.

Спиритистите оповестяват, че за първи път са претърпели яснослушание на междинна възраст от 21,7 години. 18 % от духовниците обаче оповестяват, че са имали ясно изразени прекарвания „ откогато се помнят “, а 71 % не са се сблъсквали със спиритизма като религиозно придвижване преди първите си прекарвания.

Изследователите споделят, че техните открития допускат, че не се поддава на обществен напън, не се научава да има характерни упования или равнище на религия в паранормалното, което води до прекарвания на духовна връзка.
Вместо това наподобява, че някои хора са неповторимо предразположени към асимилиране и са по-склонни да оповестяват за необикновени прекарвания, настъпили при започване на живота. 

Водещият откривател доктор Адам Пауъл съобщи: „ Нашите открития приказват доста за„ ученето и копнежа “. За нашите участници правилата на спиритизма наподобяват смислени.

Сега откривателите на Дърам са ангажирани с по-нататъшно следствие на ясновидството и медиуми те, като работят с практикуващи, с цел да получат по-пълна визия за това какво е да си в края на сходни необикновени и значими прекарвания. (ANI)
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР