Проучване, публикувано в списанието на Американската сърдечна асоциация показва, че

...
Проучване, публикувано в списанието на Американската сърдечна асоциация показва, че
Коментари Харесай

Обикновена вода вместо газирани напитки

Проучване, оповестено в списанието на Американската сърдечна асоциация демонстрира, че честата приложимост на газирани питиета от възрастните усилва риска от нарушавания на липидния метаболизъм.

Учени от университета Тъфтс са разкрили, че хората, които употребяват газирана вода всеки ден, имат 98 % по-висок риск от развиване на една от опциите за дислипидемия - намаление на равнищата на липопротеин с висока компактност или „ добър холестерол ” от тези, които пият газирани питиета доста по-рядко. След години тези, които използват повече газирани питиета, може да се окажат с по-висок общ холестерол.

До това умозаключение учените са стигнали, наблюдавайки участници на междинна възраст в опита в продължение на дванадесет години. " Резултатите демонстрираха, че честата консумация на подсладени или газирани питиета - сода, лимонада или плодов сок - с възрастта може да способства за появяването на нарушавания в липидния метаболизъм. Въз основа на това има смисъл да спрем потреблението им, с цел да поддържаме здравословен холестерол в кръвта си ", отбелязва един от създателите на проучването Никола Маккеоне.

Диетолозите пък предлагат да утоляваме жаждата си с елементарна вода и да консумираме пресни плодове вместо плодови сокове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР