Проучване, публикувано в медицинското списание Neurology, показва, че жените, които

...
Проучване, публикувано в медицинското списание Neurology, показва, че жените, които
Коментари Харесай

Физически издръжливите нямат деменция


Проучване, оповестено в здравното списание Neurology, демонстрира, че дамите, които практикуват кардио извършения и са по-издръжливи на натоварване, имат с 88% по-нисък риск от развиване на деменция, в сравнение с тези, които упражняват умерено.

Деменцията е неврологично заболяване, което се отличава с утежняване на умствените качества, нарушена централизация и други Болестта на Алцхаймер, необратимо и прогресивно мозъчно заболяване, е най-честият тип деменция. Около 50 милиона души в международен мащаб страдат от деменция и всяка година има към 10 милиона нови случаи, съгласно Световната здравна организация.

Новото изследване е включвало 191 дами в Швеция, на възраст сред 38 и 60 години, които е трябвало да минат тест на велоергометър, с цел да се реши здравината и издръжливостта на сърцето им. По време на теста се е измервало работното натоварване на дамите въз основа на тежестта и съпротивата, които могат доближат на велосипеда, преди да се уморят.

"Нивото, на което си толкоз отпаднал, че би трябвало да прекъснеш теста, е мярка за потенциала на продуктивност. Въз основа на показаните резултати дамите са били разграничени на три групи: 59 са били в групата с "ниска устойчивост ", 92 – междинна, и 40 с висока кардио устойчивост ", споделят откривателите.

Тези проби са били извършени през 1968 година, а дамите са проследени през 44-годишен интервал до 2012 година През това време откривателите са наблюдавали здравето им, като са фокусирали вниманието си на на това кои са били диагностицирани с деменция и кои не. Те са

открили, че тези, които са прекъснали теста на велоергометъра преди

оптималното натоварване, са били по-голямата

част от развилите деменция уяастнички в изследването.

Свързани публикации.. Ето по какъв начин деменцията може да се държи встрани! 0 Откриха ген, отговорен за инсулт и деменция 0 Диабет - водеща причина за деменция и Алцхаймер 0

Физическата интензивност е от особена значимост по време на междинната възраст, а освен през старостта, когато става дума за отбрана на мозъчното здраве и попречване или закъснение на заболяването на Алцхаймер и други деменции.

Резултатите от това проучване са допълнили доказателствата, фокусирани върху връзката сред здравето на сърцето и деменцията. Други рискови фактори са заседналия метод на живот, потреблението на нездравословни храни, тютюнопушенето и несъразмерната приложимост на алкохол.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР