Проучване очертава промяна в потребителските предпочитанияПотребителите оценяват плащанията с телефон

...
Проучване очертава промяна в потребителските предпочитанияПотребителите оценяват плащанията с телефон
Коментари Харесай

Безконтактните плащания набират популярност у нас

Проучване обрисува смяна в потребителските желания

Потребителите правят оценка заплащанията с телефон като бързи, сигурни и комфортни

Близо 80% от българите са употребявали безконтактни заплащания през последните 3 месеца, сочат резултати от представително изследване по поръчка на Айкарт АД (позната още като iCard), огласени през днешния ден на конференция в София.

Данните демонстрират смяна в трендовете на заплащане, като дебитната карта към този момент е пожеланият способ на разплащане пред заплащанията в брой. Според данните, измежду методите за заплащане, които са по-слабо употребявани от потребителите в България, са цифровите портфейли (12,00%), предплатените (14,00%) и виртуалните карти (11,00%).

„ Липсата на месечни и годишни такси за поддръжка, следенето на баланс и придвижване по сметки в действително време, сигурността, както и опцията средствата от сметката да бъдат изтеглени в брой, са водещи при избора на финансови и платежни услуги “, уточни Явор Петров, изпълнителен шеф на Айкарт АД.
още по тематиката
Безконтактните заплащания с телефон стартират постепенно да набират известност, макар че не престават да бъдат превъзхождани от безконтактните заплащания с карта. Според данните от изследването, потребителите правят оценка заплащанията с телефон като бързи, сигурни и комфортни.

Това демонстрира добър капацитет за нахлуване на услугата при повишение на информираността на потребителите за съществуването й. Така да вземем за пример, 12% от изследваните консуматори настояват, че употребяват цифров портфейл, само че са показали артикул, който не спада в тази продуктова категория.

61% от потребителите споделят, че не престават да употребяват безкасови способи за заплащане на комунално-битови сметки. Плащането на битови сметки през цифров портфейл и мобилни приложения за банкиране занапред набира известност – 11% от потребителите показват, че заплащат сметките си през банкиране през мобилно приложение, а 4% през цифров портфейл.

Демографски разлики се следят при избора на способ за заплащане на този тип сметки. Ползващите онлайн заплащания са главно мъже, лица на възраст сред 30 и 39 години, хора от столицата и лица с приход над 1000 лева Жените показват склонността да „ миксират “ методите на заплащане, евентуално по улеснение в съответния миг.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР