Проучване на Visa показа намаляващо потребление с кредитни карти сред

...
Проучване на Visa показа намаляващо потребление с кредитни карти сред
Коментари Харесай

Големите британски фирми свиват плановете за инвестиции

Проучване на Visa сподели намаляващо ползване с кредитни карти измежду британците.

Още по тематиката

72% от финансовите шефове чакат утежняване на бизнес средата след Brexit.
Bank of England ще увеличи лихвите по-късно тази година.
Според Deloitte оптимизмът измежду бизнесмените от огромните английски корпорации внезапно е намалял през второто тримечесие. Основната причина е резултатът от изключителните парламентарни избори, на които министър председателят Тереза Мей изгуби болшинството си, вместо да усили доста броя на депутатите си.

Седем десети скептицизъм

Допитването измежду финансови шефове (CFO) демонстрира, че 72% са уверени, че цялостната бизнес среда ще се утежни откакто страната напусне Европейския съюз. Това е най-внушителният дял на скептицизъм, откогато от Deloitte започнаха да задават този въпрос преди година.

Едва 8% от далите отговор имат вяра, че след Brexit ще има усъвършенстване.

" Това акцентира какъв брой значимо е договарянията за Brexit да доведат до бизнес среда, благосклонна към английския бизнес и със съответния достъп до квалифицирани фрагменти и пазари, от които той се нуждае за предстоящ триумф ", споделя Дейвид Спроул, основен изпълнителен шеф на Deloitte North West Europe.

Заключенията от допитването са считани за добра база за изследванията на Bank of England за капиталовите планове, считани за основен фактор за оценка положението на английската стопанска система. Според Deloitte желанията на интервюираните финансови шеф евентуално разочароват някои хора в националната банка, които упорстват за пръв път от десетилетие насам да бъде нараснал лихвеният %. МайкълСондърс, който е един от взимащите това решение, сподели предходната седмица, че е " много убеден ", че усъвършенстваният експорт и нарасналите вложения общо взето ще компенсират забавянето на потреблението измежду британците.

Потребителите понижават покупките

Друго изследване, представено от Reuters, сподели, че през юни е намаляла потребителската консумация. Тримесечието завършва като едно от най-лошите от съвсем 4 години насам, показва допетваните само че Visa. Отчитат се и други признаци, че клиентите свиват разноските поради покачващата се инфлация и незадоволителният напредък на заплатите.

За интервала април-юни разноските са били с 0.3% по-малко в съпоставяне със същия интервал на 2016г. " Данните от юни съдържат задоволително свидетелства, че животът нараства, а растежът на заплатите се забавя, което стартира да притиска от ден на ден размера на разполагаемия приход на семействата ", разяснява Кевин Дженкинс, ръководещ шеф на Visa.

Тази година и IHS Markit, които обобщават данни от сходни изследвания, сподели, че сходна информация ще ускори натиска над централната банка да не пипа лихвения %. В сряда се чакат формалните данни за заплатите, което евентуално ще е доста значимо за това дали централните банкери ще оставят лихвата на рекордно ниските 0.25%, или ще заговорят за повишението ѝ.
Британците не знаят какво се задава с цените

Британските консуматори " безусловно не знаят " какъв ще е резултатът от Brexit за седмичните им покупки. Съвсем ясно е, че ги чакат " високи цени, по-малък избор и по-лошо качество ". Това съобщи за предаването BBC Panorama Джъстин Кинг, някогашният началник на веригата супермаркети Sainsbury. Човекът, който заемаше поста в продължение на десетилетие до 2014г., добави, че последното нещо, което сегашният началник ще направи, е да разкрие, че се задава повишаване. " Brexit, без значение от това в какъв вид ще се случи, ще вкара бариери. А това значи и по-малко успеваемост, изключително в трите най-полезни неща от достъпа до единня пазар - цени, качество и избор. Най-големият промишлен бранш на Англия е селскостопанският и производството на храни, а Европейски Съюз е част от на практика целия индустриален развой - от това, което се отглежда в английските ниви до етикирането.
Има и противоположна теза - Джон Милс, бизнесмен и последовател на напускането на Европейски Съюз, споделя, че единният пазар изкуствено поддържав високи цените, приблизително с към 20% над тези в останалия свят. Вносните мита на Европейски Съюз са отговорни за високите цени, тъй като те са част от политиките на съюза за поддържане високи доходи за фермерите, прибавя той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР