Протягаме ръка на България в момент, в който Русия затръшна

...
Протягаме ръка на България в момент, в който Русия затръшна
Коментари Харесай

САЩ: Подаваме ръка на България, когато Русия затръшва вратите си

Протягаме ръка на България в миг, в който Русия затръшна вратите си пред нея . Това сподели помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид в речта си на Бизнес закуска с Американската комерсиална камара.

По време на визитата на министър-председателя във Вашингтон вицепрезидентът Харис изрази своята висока оценка за мощното партньорство и другарство сред България и Съединени американски щати . Тя благодари на премиера за поддръжката на България за Украйна”, изясни Донфрид.

Помощник-държавният секретар на Съединени американски щати съобщи: „ Ние протягаме ръка на България в миг, в който Русия затръшна вратите си пред нея”.

Според Донфрид наличието на високопоставени представители на българското държавно управление на Бизнес закуската с Американската комерсиална камара показва какъв брой значими са двустранните търговско-икономически връзки сред двете страни . Тя изрази предпочитание те да бъдат задълбочени.

Помощник-държавният секретар разяснява, че Съединени американски щати не престават да „ съживяват” европейските си съюзи и партньорства, като акцентира по-голямата мощ на работата дружно . „ Нашият ангажимент с Европейски Съюз, НАТО, ОССЕ и други сътрудници е от изключително значение за триумфа и просперитета”, безапелационна е тя, представена от NOVA.

Донфрид уточни решителността на Щатите да работят за Европа и за мира по целия свят. „ Целта ни е страните в района да се развиват по своя евроатлантически път и да способстват за това единство”, изясни тя. Като посочи, че Украйна се е оказала тест за този принцип.

Тя посочи значимостта на координацията с европейските сътрудници за подсилване на демокрацията и върховенството на правото в Европа и Евразия . „ Трябва да отхвърлим антидемократичните трендове и да покажем, че демокрациите могат да работят за хората. Заедно можем и би трябвало да се борим против авторитаризма, корупцията, дезинформацията, които способстват за срутва на демокрацията”, счита Донфри.

За построяването и развиването на трансатлантическата стопанска система, по думите ѝ, би трябвало да се работи с поощряване на дълбоки търговски връзки, директни задгранични вложения и енергийно съдействие . „ Нека да подсигуряваме, че в бъдеще никой от нашите сътрудници няма да бъде подложен на енергийно изнудване, каквото видяхме през тази година”, сподели тя.

„ Г-жа Донфрид е идеалният посланик, тъй като е работила както в обществения бранш, по този начин и отвън него. Когато не си във властта, погледът е малко по-различен”, съобщи посланикът на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа. „ Тя е била президент на Германския фонд Маршал, владее чудесно немски, живяла е в Германия като дете. Работила е в региона на планирането на политиките в държавното управление. Била е специфичен помощник на президента по европейските въпроси в Националния съвет по сигурността, работила е за Националния съвет по разузнаването и е отговаряла за Европа. Има голям опит”, добави тя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР