Процесът срещу Георги Семерджиев за убийството на две млади жени

...
Процесът срещу Георги Семерджиев за убийството на две млади жени
Коментари Харесай

Съдът прие 2 противоположни експертизи за дрогата в кръвта на Семерджиев

Процесът против Георги Семерджиев за убийството на две млади дами при злополуката на бул. " Черни връх " стигна до чудноват стадий, при който съдът одобри две наркоекспертизи с друг извод.

Първата експертиза удостоверява, че в кръвта на водача на джипа е имало метамфетамини.

Концентрацията им обаче не е ясна. Пробата е доставена при движимостите лица замразена, което не е било редно. Това не разрешава и да се дефинира дали в кръвта е имало съществуване на алкохол или не.

Втората съдебнохимическа експертиза е посочила противоположен резултат - при нея не се открива съществуване на синтетични опиати и производни. Не е открит и алкохол, откакто е тествана получената проба.

Разминаването сред резултатите се изяснява с това, че са употребявани разнообразни способи при проучване на кръвта. Не е ясно и по кое време Семерджиев е приел метамфетамините.

Кръвната проба на мъжа беше взета най-малко един ден след кататрофата, когато той беше открит и задържан, като беше отведен в МВР-болница заради отвод да даде кръв в ареста. Според Ясен Тодоров от Национална следствена служба - това е станало 30 часа след момента на конфликта.

Съдът е приел и двете експертизи макар несъгласията. Този проблем има директна връзка с обвиняването на Георги Семерджиев, което е повдигнато за шофиране след приложимост на опиати, показва БНР.

Съдът приема още няколко експертизи, които потвърждават, че мъжът е управлявал джипа без законна брошура и с подправени номера.

Автотехническата експертиза също демонстрира, че той е имал задоволително време, с цел да види аления светофар и да предотврати конфликт на кръстовището, макар че се е движил със 166 км/ч.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР