Процентното съотношение на ражданията със секцио и на нормалните раждания

...
Процентното съотношение на ражданията със секцио и на нормалните раждания
Коментари Харесай

Ражданията със секцио у нас се изравниха с нормалните раждания

Процентното съответствие на ражданията със секцио и на естествените раждания в България се изравни, сочат последни данни. Така страната ни се подрежда на челните места в Европа.
Основна причина дамите да избират интервенцията е страхът от болката. Със актуалните способи на обезболяване обаче, този боязън е безусловно безпочвен, изясни на полемика с бъдещи родители акушерката Динка Негалова.
Нормалното раждане е натурален развой. Той е най-хубавото и за бебето, и за майката. Възстановяването от естествено раждане и възможноста да се поемат грижите за новороденото, се случва за до 2 часа след обикновено раждане. Реанимационният интервал след секцио е 24 часа. Разбира се, има медицински условия, които постановат интервенция, само че решението за нея би трябвало да вземе лекарят, а не бъдещата майка, изясни акушерка Негалова.
Българките не са задоволително добре осведомени и във връзка с храненето на новороденото. Много са митовете за кърменето на бебето съгласно акушерка номер едно у нас за 2014-та година. Липсата на кърма и неприятните й качества са едни от главните. Според Негалова, кърмата се образува от успокоение и непосредствен контакт сред майката и детето. За верните техники и препоръки, дамите могат да употребяват услугите на съветник по кърмене.
За преимуществата от предпазване на стволови кафези пък описа Елена Танева – представител на българска тъканна банка.
При раждането кръвта от пъпната шнур се изхвърля като биологичен боклук. Съхранена обаче по-късно тя може да избави живота на донора или роднините му. Клетките са 100% съвместими с бебето и сред 25% и 100% съвместими с други членове на фамилията, изясни на бъдещите родители Танева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР